Raffaello cheesecake - Midva kuhava
Zakaj ne vidite vsebine?
Raffaello cheesecake - Midva kuhava
Raffaello cheesecake - Midva kuhava
Raffaello cheesecake - Midva kuhava

Raffaello cheesecake

Čas aktivne priprave
50
min
Čas priprave
360
min
Čas hlajenja

Sestavine

Piškotno dno:

  • Masleni keksi SPAR 130 g
  • Irish gold maslo SPAR 70 g
  • Mandljevi lističi 30 g

Krema:

  • Mascarpone 250 g
  • Bela čokolada 200 g
  • Kokosova moka SPAR 45 g
  • Želatina 6 listov
  • Smetana za stepanje SPAR 500 ml
  • Sladkor v prahu 3 žlice
  • Vanilijeva aroma 1 žlička

Ganache:

  • Bela čokolada 120 g
  • Sladka smetana 60 g

Okrasitev:

  • Mandljevi lističi
  • Kokosova moka

Priprava

Piškotno dno:

Sestavine so za torto s premerom 20 cm.

01

V sekljalnik natlači 130 g maslenih keksov in 30 g mandljevih lističev.

02

V mikrovalovni pečici stopi 70 g masla in ga primešaj k piškotni masi.

03

Na kartonasto podlago za torte postavi tortni obroč in ga nastavi na premer 20 cm.

04

Po notranji strani ga obdaj z acetatno folijo.

05

Piškotno zmes stresi v tortni model in jo z žlico potisni ob dno ter pogladi.

 

Krema:

01

350 ml smetane za stepanje stepi v stepeno smetano.

02

Preostalih 150 ml smetane zlij v kozico in dodaj 200 g bele čokolade in žličko vanilijeve arome.

03

Vse skupaj segrevaj nad srednjim ognjem, da se čokolada stopi.

04

V hladni vodi namoči 6 lističev želatine. Ko se želatina napoji, jo ožemi in vrzi v kozico.

05

Dobro premešaj, da se želatina povsem stopi.

06

V večjo posodo stresi 250 g mascarpone sira in dodaj stopljeno čokolado.

07

Sestavine električno zmešaj.

08

Dodaj 45 g kokosove moke in 2–3 žlice sladkorja v prahu ter premešaj.

09

V kremo na koncu s spatulo primešaj še stepeno smetano.

10

Kremo stresi na piškotno dno.

11

Poravnaj jo in pogladi, nato torto postavi v hladilnik, da se krema strdi.

Ganache iz bele čokolade:

01

V kozico zlij 60 ml sladke smetane in dodaj 120 g bele čokolade.

02

Nad srednjim ognjem mešaj, da se čokolada povsem stopi.

03

Ko se čokoladni ganache malce shladi, ga prelij po vrhu torte.

04

Torto postavi v hladilnik za vsaj 6 ur, še raje pa kar čez noč.

Okrasitev:

01

Po zgornjem robu torte potresemo kokosovo moko in mandljeve lističe.

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte