50
PT50M min
PT50M min
Čas priprave
360
min
min
Čas hlajenja
Sestavine
Piškotno dno:
- Masleni keksi SPAR 130 g
- Irish gold maslo SPAR 70 g
- Mandljevi lističi 30 g
Krema:
- Mascarpone 250 g
- Bela čokolada 200 g
- Kokosova moka SPAR 45 g
- Želatina 6 listov
- Smetana za stepanje SPAR 500 ml
- Sladkor v prahu 3 žlice
- Vanilijeva aroma 1 žlička
Ganache:
- Bela čokolada 120 g
- Sladka smetana 60 g
Okrasitev:
- Mandljevi lističi
- Kokosova moka
Priprava
Piškotno dno:
Sestavine so za torto s premerom 20 cm.
01
V sekljalnik natlači 130 g maslenih keksov in 30 g mandljevih lističev.
02
V mikrovalovni pečici stopi 70 g masla in ga primešaj k piškotni masi.
03
Na kartonasto podlago za torte postavi tortni obroč in ga nastavi na premer 20 cm.
04
Po notranji strani ga obdaj z acetatno folijo.
05
Piškotno zmes stresi v tortni model in jo z žlico potisni ob dno ter pogladi.
Krema:
01
350 ml smetane za stepanje stepi v stepeno smetano.
02
Preostalih 150 ml smetane zlij v kozico in dodaj 200 g bele čokolade in žličko vanilijeve arome.
03
Vse skupaj segrevaj nad srednjim ognjem, da se čokolada stopi.
04
V hladni vodi namoči 6 lističev želatine. Ko se želatina napoji, jo ožemi in vrzi v kozico.
05
Dobro premešaj, da se želatina povsem stopi.
06
V večjo posodo stresi 250 g mascarpone sira in dodaj stopljeno čokolado.
07
Sestavine električno zmešaj.
08
Dodaj 45 g kokosove moke in 2–3 žlice sladkorja v prahu ter premešaj.
09
V kremo na koncu s spatulo primešaj še stepeno smetano.
10
Kremo stresi na piškotno dno.
11
Poravnaj jo in pogladi, nato torto postavi v hladilnik, da se krema strdi.
Ganache iz bele čokolade:
01
V kozico zlij 60 ml sladke smetane in dodaj 120 g bele čokolade.
02
Nad srednjim ognjem mešaj, da se čokolada povsem stopi.
03
Ko se čokoladni ganache malce shladi, ga prelij po vrhu torte.
04
Torto postavi v hladilnik za vsaj 6 ur, še raje pa kar čez noč.
Okrasitev:
01
Po zgornjem robu torte potresemo kokosovo moko in mandljeve lističe.