
PT30M min
PT45M min
Sestavine
- paradižnikove omake SPAR PREMIUM 250 g
- Piščančja bedra 500 g
- Piščančji fond 1 kozarec
- Čebula velika 2
- Rdeča kari pasta
- Česen 4 stroki
- Ingver 3 cm
- Garam masala 0.5 žličke
- Kurkuma 0.5 žličke
- Maslo 2 žlici
- Koriander šopek
- Navadni čvrst jogurt 2 žlici
Sestavine za chapatije
- Moka tip 500 125 g
- Polnozrnata moka 125 g
- vode 120 ml
- Maslo stopljeno 2 žlici
Priprava
Za chapatije zmešamo obe vrsti mok, stopljeno maslo in pol žličke soli. Mešanici prilivamo vročo vodo in mešamo. Testo mesimo dobrih 5 minut, pokrijemo in pustimo počivati pol ure.
Medtem pripravimo kari. Meso narežemo na kocke, ga dobro opečemo na vroči ponvi in odstavimo. Ogenj zmanjšamo. Nasekljano čebulo popražimo, da se zmehča in rahlo obarva. Dodamo garam masalo, kari pasto, zdrobljen česen in nariban ingver. Pražimo, da lepo zadiši, nato v ponev vrnemo piščanca in dodamo paradižnikovo omako. Kuhamo, da se maščoba dvigne nad paradižnik, zalijemo s piščančjo jušno osnovo in kuhamo približno pol ure.
Testo za chapatije razdelimo in oblikujemo 6 do 8 kroglic, jih pomokamo in razvaljamo na debelino tortilje. Ponev segrejemo, chapatije pečemo nad srednjim ognjem, na vsaki strani 2 do 3 minute. Na koncu dodamo še kocko masla in chapati obrnemo na maščobi.
Kari postrežemo v skledicah, posujemo z nasekljanim koriandrom in poleg ponudimo tople chapatije.