20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave
30
min
min
Čas kuhanja
Sestavine
- Carnaroli riž 300 g
- Zelenjavna osnova 3 dl
- Belo vino 0.5 dl
- Maslo 50 g
- Rdeča pesa 100 g
- Kajenski poper
- Sol
- Sir Tolminc 80 g
- Mleko 1 dl
Priprava
01
V mleku raztopimo sir in pokuhamo, da se zgosti, da dobimo kremo.
02
Najprej prepražimo riž na olivnem olju, ga zalijemo z vinom.
03
Ko vino izhlapi ga zalijemo z zelenjavno osnovo in kuhamo približno 14 minut, tako da je “al dente”. 5 minut pred koncem kuhanja v riž zlijemo zmiksano rdečo peso.
04
Po približno 14 minutah kuhanja riž odstavimo in dodamo sol, kajenski poper in maslo ter mešamo, da se maslo raztopi – približno 2 minuti. Riž serviramo na krožnik, na riž pokapamo sirovo omako.
Trik
Rdečo peso dodamo proti koncu kuhanja riža, da nam ostane lepa rdeča barva.
Priporočeno vino: MALVAZIJA ZGP kakovostno, suho, EDI SIMČIČ 0,75L
Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!