PT60M min
Sestavine
- Riž 250 g
- Buča 300 g
- Šalotka 2
- Žajbelj 3 vejice
- Kozice 12 kosov
- Mozzarella 125 g
- Maslo 2 žlici
- Belo vino 50 ml
- Zelenjavna juha 500 ml
- Parmezan 2 žlici
- Olivno olje 4 žlice
- Sol 3 ščepci
- Poper 2 ščepca
Priprava
V večji posodi segrejemo 2 žlici olja in v njem, stekleno opražimo sesekljano šalotko, dodamo riž, pražimo 1 minuto in zalijemo z vinom. Malce pokuhamo in dolijemo malo juhe. Med mešanjem pustimo, da tekočina povre in nato ponovno dolijemo malo juhe. Postopek ponavljamo toliko časa, da je riž kuhan.
V ponvi segrejemo maslo, dodamo na kocke narezano in olupljeno bučo, dušimo 5 minut in začinimo s soljo in poprom. V manjši ponvi segrejemo preostalo olje in v njem opečemo olupljene in očiščene kozice ter 12 lističev žajblja. Mocarelo narežemo na 12 kosov.
Pred koncem kuhanja v riž zamešamo dušeno bučo, parmezan in preostale žajbljeve liste, ki smo jih drobno sesekljali. Na vroče krožnike naložimo rižoto, mocarelo in pečene kozice ter okrasimo s pečenimi listi žajblja.