Rižota z bučo in kozicami - Rad Dobrojem

Rižota z bučo in kozicami

Rad Dobrojem
srednje zahtevno
Čas aktivne priprave
60
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Riž 250 g
  • Buča 300 g
  • Šalotka 2
  • Žajbelj 3 vejice
  • Kozice 12 kosov
  • Mozzarella 125 g
  • Maslo 2 žlici
  • Belo vino 50 ml
  • Zelenjavna juha 500 ml
  • Parmezan 2 žlici
  • Olivno olje 4 žlice
  • Sol 3 ščepci
  • Poper 2 ščepca

Priprava

01

V večji posodi segrejemo 2 žlici olja in v njem, stekleno opražimo sesekljano šalotko, dodamo riž, pražimo 1 minuto in zalijemo z vinom. Malce pokuhamo in dolijemo malo juhe. Med mešanjem pustimo, da tekočina povre in nato ponovno dolijemo malo juhe. Postopek ponavljamo toliko časa, da je riž kuhan.

02

V ponvi segrejemo maslo, dodamo na kocke narezano in olupljeno bučo, dušimo 5 minut in začinimo s soljo in poprom. V manjši ponvi segrejemo preostalo olje in v njem opečemo olupljene in očiščene kozice ter 12 lističev žajblja. Mocarelo narežemo na 12 kosov.

03

Pred koncem kuhanja v riž zamešamo dušeno bučo, parmezan in preostale žajbljeve liste, ki smo jih drobno sesekljali. Na vroče krožnike naložimo rižoto, mocarelo in pečene kozice ter okrasimo s pečenimi listi žajblja.