20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave
120
min
min
Čas vzhajanja
75
min
min
Čas peke
Sestavine
- Moka 600 g
- Maslo 300 g
- Rumenjak 3 kosi
- Rum 3 žlice
- Sladkor 110 g
- Kisla smetana 2 dl
- Sol 1 ščepec
- Kvas 40 g
- Mleko 0.5 dl
Za nadev
- Sladka smetana 1 dl
- Drobtine 2 žlici
- Rozine 1 kg
- Pinjole 150 g
- Mandljevi lističi 150 g
- Sladkor 200 g
- Rumenjak 3 kosi
Priprava
01
V mleku raztopimo kvas in dodamo žličko sladkorja. Rumenjake in smetano dobro premešamo s sladkorjem, rumom in ščepcem soli. Moko in maslo zgnetemo z rokami in dodamo raztopljen kvas. Nato na hitro zamesimo testo, ki ga pokritega pustimo vzhajat vsaj 2 uri.
Nadev
01
Rumenjake, smetano in sladkor vmešamo v gladko kremo. Nato razvaljamo testo in ga namažemo s kremo. Po kremi potresemo rozine, pinjole, mandljeve lističe in drobtine.
02
Vse skupaj tesno zavijemo in pečemo na 180 stopinjah 1 uro in 15 minut. Potica je najboljša, če jo pustimo počivati 1 dan in šele takrat narežemo.