Sladki strahci za noč čarovnic - Sladki Chef

Sladki strahci za noč čarovnic

Sladki Chef
Sladki Chef
Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Beljak 4
  • Sladkor 10 žlic
  • Voda 1 dl
  • Keksi petit beurre 12 kosov
  • Temna čokolada 30 g

Priprava

01

V manjšo kozico damo vodo in 8 žlic sladkorja ter postavimo na štedilnik. Počakamo, da zavre, nato pa kuhamo toliko časa, da raztopina doseže temperaturo 121 stopinj.

02

Če nimamo termometra, si pomagamo tako, da z žličko zajamemo malo sladkega sirupa, ga pomočimo v kozarec z mrzlo vodo, nato pa opazujemo prožnost sladkorja. Če se nam med prsti lepo vleče oz. razteza je temperatura primerna, v nasprotnem primeru moramo kuhati še nekoliko dlje.

03

S pomočjo mešalnika (priporočeno samostoječega) pri najvišji hitrosti zmešamo beljake in 2 žlici sladkorja. Ko dobimo lep sneg, vanj v tankem curku zlivamo sladek sirup. Hitrost mešalnika naj ostane nespremenjena. Po nekaj minutah zmanjšamo hitrost.

04

Bel, čvrst, svetleč sneg damo v vrečko za okraševanje z okroglim nastavkom (št. 8) in na maslene kekse nabrizgamo kupčke poljubne oblike.

05

Nad paro stopimo čokolado (ne več kot 50 stopinj). Iz papirja za peko naredimo tulec, vanj zlijemo malo čokolade in okrasimo naše beljakove kupčke z očmi in usti. S preostankom čokolade lahko naredimo pajkovo mrežo ali pajke in z njimi okrasimo strahce.