Sladko-kisli piščanec s papriko - Sladki Chef

Sladko-kisli piščanec s papriko

srednje zahtevno
Sladki Chef
Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave
30
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Rdeča paprika 2 kosa
  • Korenje 1
  • Olivno olje 4 žlice
  • Sol 1 žlička
  • Poper 1 ščepec
  • Piščančja prsa 500 g
  • Rdeča čebula 1
  • Česen 3 stroki
  • Kitajske začimbe 1 žlička

za sladko-kislo omako:

  • Marelična marmelada 2 žlici
  • Sojina omaka 2 žlici
  • Ananasov sok 200 ml
  • Paradižnikova mezga 2 žlici
  • Vinski kis 2 žlički

Priprava

01

Vso papriko operemo, ji odstranimo semena ter narežemo na srednje velike kocke. Korenček operemo, ga olupimo in narežemo na paličice.

02

Vok segrejemo, vanj vlijemo 2 žlici olja in dodamo narezano papriko. Pustimo 5 minut, da se počasi praži. Vmes ves čas mešamo.

03

Piščančje fileje narežemo na srednje velike kose. Čebulo narežemo na tanke polmesece, česen pa na tanke rezine. Zmehčani papriki in korenju dodamo narezano meso, 5 kitajskih začimb, čebulo, česen, sol ter poper. Nato dobro premešamo.

Priprava sladko-kisle omake

01

V posodi pripravimo omako iz mareličnega džema, sojine omake, ananasovega soka, paradižnikove mezge in kisa. Vse skupaj dobro premešamo z metlico in zlijemo v vok k piščancu.

02

Pokrito kuhamo 15 minut na manjšem ognju, da se meso skuha in omaka zgosti.

03

Pripravljeno sladko-kislo omako s piščancem in papriko ponudimo z rižem.