
PT15M min
PT30M min
Sestavine
- Rdeča paprika 2 kosa
- Korenje 1
- Olivno olje 4 žlice
- Sol 1 žlička
- Poper 1 ščepec
- Piščančja prsa 500 g
- Rdeča čebula 1
- Česen 3 stroki
- Kitajske začimbe 1 žlička
za sladko-kislo omako:
- Marelična marmelada 2 žlici
- Sojina omaka 2 žlici
- Ananasov sok 200 ml
- Paradižnikova mezga 2 žlici
- Vinski kis 2 žlički
Priprava
Vso papriko operemo, ji odstranimo semena ter narežemo na srednje velike kocke. Korenček operemo, ga olupimo in narežemo na paličice.
Vok segrejemo, vanj vlijemo 2 žlici olja in dodamo narezano papriko. Pustimo 5 minut, da se počasi praži. Vmes ves čas mešamo.
Piščančje fileje narežemo na srednje velike kose. Čebulo narežemo na tanke polmesece, česen pa na tanke rezine. Zmehčani papriki in korenju dodamo narezano meso, 5 kitajskih začimb, čebulo, česen, sol ter poper. Nato dobro premešamo.
Priprava sladko-kisle omake
V posodi pripravimo omako iz mareličnega džema, sojine omake, ananasovega soka, paradižnikove mezge in kisa. Vse skupaj dobro premešamo z metlico in zlijemo v vok k piščancu.
Pokrito kuhamo 15 minut na manjšem ognju, da se meso skuha in omaka zgosti.
Pripravljeno sladko-kislo omako s piščancem in papriko ponudimo z rižem.