Smrečica s sirom in plošča z rukolo, brie sirom, pršutom in oreščki - Nina Zorčič
Smrečica s sirom in plošča z rukolo, brie sirom, pršutom in oreščki - Nina Zorčič

Smrečica s sirom in plošča z rukolo, brie sirom, pršutom in oreščki

Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
15
min
Čas peke

Sestavine

Smrečica s sirom:

  • Testo za pico (400 g) 1 zavitek
  • Ribana mozzarela 200 g

Maslen premaz:

  • Stopljeno maslo 80 g
  • Origano 1 žlica
  • Drobnjak 1 žlica
  • Bazilika 1 žlica
  • Timijan 0.5 žlice
  • Česen v prahu 0.25 žličke
  • Nariban parmezan (+ dodatno za posip) 5 žlic

Plošča z rukolo, brie sirom, pršutom in oreščki

  • Rukola 70 g
  • Kraški pršut 100 g
  • Brie sir 100 g
  • Mešani oreščki 2 pesti
  • Omaka s česnom

Dodatki:

  • Omaka s česnom za pomako

Priprava

01

Pečico segrejte na 235 stopinj.

02

Testo za pico razgrnite in razrežite na 30 enakih kvadratov.
V vsak kvadrat dodajte malo ribane mozzarelle, ki jo z rokami stisnite skupaj, da bo bolj kompaktna in bo oblikovanje lažje. Na sredino kvadrata testa dodajte mozzarello, potem pa z robovi testa prekrijte mozzarello in dobro stisnite skupaj, da oblikujete kroglico. Ponovite, dokler ne zmanjka testa.

03

Na pekaču, obloženim s papirjem za peko oblikujte smrekico, tako da zlagate kroglice tesno eno poleg druge.

04

V manjši skodelici stopite maslo in mu vmešajte začimbe ter parmezan. Nastal bo gost premaz, s katerim bogato premažite smrečico.

05

Postavite v segreto pečico in pecite 15 minut oz. toliko časa, da se smrečica zlato zapeče.

06

Vmes pripravite solatno ploščo. Na ploščo ali krožnik dodajte oprano rukolo. Po vrhu posujte na kocke narezan brie, rezine pršuta in mešane oreščke ter pokapajte s česnovo omako.

07

Pečeno smrečico postrezite s solatno ploščo in dodatno česnovo omako za namakanje.

NAGRADNA IGRA

Dogodivščinam Oskarja in Boba lahko prisluhneš tudi v ekskluzivnih zvočnih zgodbah! S sodelovanjem v nagradni igri pa z malo sreče celo družino pelješ na izlet na Dunaj.

Več