PT45M min
PT15M min
min
Sestavine
Za limonino kremo:
- Mascarpone 400 g
- Grški jogurt 100 g
- Sladkor v prahu 6 žlic
- Limonin sok 100 ml
- Lupinica 2 limon
Za biskvit:
- Jajca M velikost 8
- Sladkor v prahu 8 žlic
- Bela gladka moka 6 žlic
- Jedilni škrob 2 žlici
- Pecilni prašek 1 žlička
Priprava
Za limonino kremo:
Mascarpone zmešamo z grškim jogurtom in sladkorjem v prahu.
Dodamo še sveže iztisnjen limonin sok ter lupinico dveh limon.
Stepemo, da dobimo enotno limonino kremo.
Če bi želeli bolj rahlo kremo, dodamo še malo stepene sladke smetane.
Za biskvit:
Najprej jajca ločimo na beljake in rumenjake.
Rumenjake skupaj s sladkorjem v prahu stepamo približno 15 minut, najlažje je s kuhinjskim robotom, da dobimo svetlo in puhasto maso, volumen se mora zelo povečati.
Moko pomešamo z jedilnim škrobom in pecilnim praškom. Vse skupaj presejemo, nato pa na rahlo z lopatko umešamo k puhasti rumenjakovi masi. Nežno mešamo do enotne mase.
Nato na rahlo z lopatko umešamo še beljake, stepene v čvrst sneg. Umešamo jih počasi in nežno, da masa ostane rahla in puhasta, saj bo le tako tudi pečen biskvit puhast.
Velik pekač od pečice prekrijemo s papirjem za peko, premažemo ga z maslom in pripravljeno maso enakomerno razmažemo po pekaču.
Biskvit pečemo na 170 °C z ventilacijo, približno 12 do 15 minut. Če je pečen, preverimo z leseno palčko, ki jo potisnemo v sredino biskvita. Če na njej ni ostankov mase, je biskvit pečen.
Pečen biskvit takoj po peki prestavimo na rahlo vlažen ali posladkan kuhinjski servet, tako da je stran s papirjem za peko na vrhu, da ga lahko odlepimo.
Biskvit zvijemo v rolado skupaj s servetom in ga pustimo približno 30 minut, da se ohladi.
Ohlajen biskvit odvijemo in ga enakomerno premažemo z limonino kremo.
Namazan biskvit ponovno zvijemo v rolado, ki jo damo čez noč v hladilnik, da se navlaži in prepojijo.
Limonina rolada je naslednji dan pripravljena za okrasitev in razrez.