Sočna limonina rolada - Nina Kastelic, Leaneen
Sočna limonina rolada - Nina Kastelic, Leaneen

Sočna limonina rolada

Nina Kastelic - Leaneen
Avtor: Nina Kastelic - Leaneen
Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave
15
min
Čas peke
30
min
Čas hlajenja

Sestavine

Za limonino kremo:

  • Mascarpone 400 g
  • Grški jogurt 100 g
  • Sladkor v prahu 6 žlic
  • Limonin sok 100 ml
  • Lupinica 2 limon

Za biskvit:

  • Jajca M velikost 8
  • Sladkor v prahu 8 žlic
  • Bela gladka moka 6 žlic
  • Jedilni škrob 2 žlici
  • Pecilni prašek 1 žlička

Priprava

Za limonino kremo:

01

Mascarpone zmešamo z grškim jogurtom in sladkorjem v prahu.

02

Dodamo še sveže iztisnjen limonin sok ter lupinico dveh limon.

03

Stepemo, da dobimo enotno limonino kremo.

04

Če bi želeli bolj rahlo kremo, dodamo še malo stepene sladke smetane.

Za biskvit:

01

Najprej jajca ločimo na beljake in rumenjake.

02

Rumenjake skupaj s sladkorjem v prahu stepamo približno 15 minut, najlažje je s kuhinjskim robotom, da dobimo svetlo in puhasto maso, volumen se mora zelo povečati.

03

Moko pomešamo z jedilnim škrobom in pecilnim praškom. Vse skupaj presejemo, nato pa na rahlo z lopatko umešamo k puhasti rumenjakovi masi. Nežno mešamo do enotne mase.

04

Nato na rahlo z lopatko umešamo še beljake, stepene v čvrst sneg. Umešamo jih počasi in nežno, da masa ostane rahla in puhasta, saj bo le tako tudi pečen biskvit puhast.

05

Velik pekač od pečice prekrijemo s papirjem za peko, premažemo ga z maslom in pripravljeno maso enakomerno razmažemo po pekaču.

06

Biskvit pečemo na 170 °C z ventilacijo, približno 12 do 15 minut. Če je pečen, preverimo z leseno palčko, ki jo potisnemo v sredino biskvita. Če na njej ni ostankov mase, je biskvit pečen.

07

Pečen biskvit takoj po peki prestavimo na rahlo vlažen ali posladkan kuhinjski servet, tako da je stran s papirjem za peko na vrhu, da ga lahko odlepimo.

08

Biskvit zvijemo v rolado skupaj s servetom in ga pustimo približno 30 minut, da se ohladi.

09

Ohlajen biskvit odvijemo in ga enakomerno premažemo z limonino kremo.

10

Namazan biskvit ponovno zvijemo v rolado, ki jo damo čez noč v hladilnik, da se navlaži in prepojijo.

11

Limonina rolada je naslednji dan pripravljena za okrasitev in razrez.