Sestavine
- Špageti 200 g
- Rumenjaki 3
- Parmezan 100 g
- Panceta 150 g
- Česen 2 stroka
- Sladka smetana 4 žlice
- Sol 1 žlička
- Poper 1 ščepec
- Parmezan 2 žlici
Priprava
Na štedilnik postavimo lonec z osoljeno vodo in počakamo, da zavre. V posodi z metlico zmešamo rumenjake, 100 g parmezana, malo soli, popra in sladko smetano. Panceti odstranimo kožo in jo narežemo na tanke rezine ali na kocke.
V ponvi segrejemo 1 žlico olivnega olja in na njem popečemo narezano panceto, dokler ne postane hrustljava. Med peko panceti dodamo na drobno narezan česen.
Ko so špageti kuhani na zob (''al dente''), jih s prijemalko vzamemo iz vrele vode in damo naravnost na pečeno panceto z nekaj žlicami vode vred. Dobro premešamo.
Na špagete nato zlijemo pripravljeno mešanico s parmezanom, vse skupaj premešamo in takoj ponudimo. Po želji dodamo na vrh še sveže mleti poper in nariban parmezan.