Sestavine
- Špageti 200 g
- Rumenjaki 3
- Parmezan 100 g
- Panceta 150 g
- Česen 2 stroka
- Sladka smetana 4 žlice
- Sol 1 žlička
- Poper 1 ščepec
- Parmezan 2 žlici
Priprava
01
Na štedilnik postavimo lonec z osoljeno vodo in počakamo, da zavre. V posodi z metlico zmešamo rumenjake, 100 g parmezana, malo soli, popra in sladko smetano. Panceti odstranimo kožo in jo narežemo na tanke rezine ali na kocke.
02
V ponvi segrejemo 1 žlico olivnega olja in na njem popečemo narezano panceto, dokler ne postane hrustljava. Med peko panceti dodamo na drobno narezan česen.
03
Ko so špageti kuhani na zob (''al dente''), jih s prijemalko vzamemo iz vrele vode in damo naravnost na pečeno panceto z nekaj žlicami vode vred. Dobro premešamo.
04
Na špagete nato zlijemo pripravljeno mešanico s parmezanom, vse skupaj premešamo in takoj ponudimo. Po želji dodamo na vrh še sveže mleti poper in nariban parmezan.