Špinačna solata z rukolo, jagodami, oreščki, feto in sladkim balzamičnim prelivom, Nina Zorčič
Zakaj ne vidite vsebine?

Špinačna solata z rukolo, jagodami, oreščki, feto in sladkim balzamičnim prelivom

Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave

Sestavine

Preliv

  • Olivno olje 2 žlici
  • Gladka gorčica z zrnci 1 žlička
  • Bel balzamični kis 60 g
  • Med 2 žlici
  • Sol 0.5 žličke
  • Poper 0.25 žličke
  • Mak 1 žlica

Solata

  • Špinača 250 g
  • Rukola 250 g
  • Jagode 400 g
  • Feta sir 200 g
  • Nasekljani mešani oreščki 150 g

Dodatki

  • Kruh bageta ciabatta

Priprava

01

Poleg solate lahko postrežete tudi kruh. Kupite lahko že pečenega, ali pa ga spečete sami. V kolikor boste predpečeno ciabatto spekli sami: ciabatto postavite na večji pekač, obložen s papirjem za peko. Pecite v segreti pečico približno 15 minut oz. toliko časa, da se zlato zapeče. Pustite, da se ohladi in razrežite.

02

Pripravite preliv.
V posodici s pokrovom zmešajte olivno olje, gorčico, balzamični kis, med, sol, poper in mak. Tesno zaprite s pokrovom in dobro pretresite, da nastane homogena zmes oz. emulzija

03

Pripravite ostale sestavine za solato. Jagode operite in narežite na tanke rezine. Oreščke grobo nasekljajte. Feto nadrobite.

04

V večji skledi premešajte oprano špinačo in rukolo. Dodajte jagode, nasekljane oreščke in nadrobljeno feto. Prelijte s prelivom in postrezite.