Špinačna solata z rukolo, jagodami, oreščki, feto in sladkim balzamičnim prelivom
Sestavine
Preliv
- Olivno olje 2 žlici
- Gladka gorčica z zrnci 1 žlička
- Bel balzamični kis 60 g
- Med 2 žlici
- Sol 0.5 žličke
- Poper 0.25 žličke
- Mak 1 žlica
Solata
- Špinača 250 g
- Rukola 250 g
- Jagode 400 g
- Feta sir 200 g
- Nasekljani mešani oreščki 150 g
Dodatki
- Kruh bageta ciabatta
Priprava
Poleg solate lahko postrežete tudi kruh. Kupite lahko že pečenega, ali pa ga spečete sami. V kolikor boste predpečeno ciabatto spekli sami: ciabatto postavite na večji pekač, obložen s papirjem za peko. Pecite v segreti pečico približno 15 minut oz. toliko časa, da se zlato zapeče. Pustite, da se ohladi in razrežite.
Pripravite preliv.
V posodici s pokrovom zmešajte olivno olje, gorčico, balzamični kis, med, sol, poper in mak. Tesno zaprite s pokrovom in dobro pretresite, da nastane homogena zmes oz. emulzija
Pripravite ostale sestavine za solato. Jagode operite in narežite na tanke rezine. Oreščke grobo nasekljajte. Feto nadrobite.
V večji skledi premešajte oprano špinačo in rukolo. Dodajte jagode, nasekljane oreščke in nadrobljeno feto. Prelijte s prelivom in postrezite.