
PT20M min
PT20M min
PT10M min
Sestavine
- Svinjski vrat 300 g
- Pecilni prašek 0.25 vrečke
- Basmati riž 180 g
- Temna sojina omaka 2 žlici
- Ostrigina omaka 1 žlička
- Ribja omaka 1 žlička
- Rjavi sladkor 1 žlica
- Kombava (kaffir lime) 3 listi
- Por 150 g
- Korenje 1
- Čebula (manjša) 1
- Limeta 0.5
- Škrob 1 žlica
- Sončnično olje
- Sol
- Poper
Priprava
Svinjsko vratovino narežemo na trakove, debele pol prsta. Po svinjini posujemo pecilni prašek in škrob ter damo na stran. Zelenjavo narežemo na tanke trakce, prav tako liste kombave. Basmati dobro speremo. Vsujemo ga v posodo za kuhanje in dolijemo hladno vodo, ki naj sega »za noht« nad rižem. Pokrijemo, zavremo in na počasnem ognju kuhamo 10 minut. Potem riž pustimo, da pokrit počiva še 10 minut.
Trakce svinjine popečemo v olju na visoki temperaturi. Pečemo jih približno 10 minut, da bodo hrustljavi in rahlo prepečeni. Dodamo še zelenjavo in na hitro prepražimo. Dodamo sladkor, zalijemo s sojino, ostrigino in ribjo omako, ter dodamo še malo limetinega soka. Pokuhamo, da se omaka zgosti.
Na servirni krožnik damo kuhan riž in čezenj razporedimo hrustljavo svinjino.