Sestavine
- Maslo 50 g
- Čebula 1
- Šparglji 420 g
- Česen 3 stroki
- Voda 1 dl
- Testenine 250 g
- Bazilika 12 listov
- Sok limone 0.5
- Parmezan 2 žlici
- Sol po okusu -0.01
- Poper po okusu
Priprava
01
Na maslu prepražimo nasekljano čebulo in ji dodamo šparglje, narezane na kolobarje. Dodamo še nasekljan česen, sol, poper in malce prepražimo. Nato prilijemo vodo in kuhamo na srednji temperaturi približno 10-15 minut, da se šparglji zmehčajo. Medtem skuhamo testenine.
02
Ko lahko šparglje prebodemo z vilico, so gotovi. Ugasnemo štedilnik. Polovico špargljev, baziliko, limonin sok in parmezan zmešamo z električnim mešalnikom, da dobimo omako. Omako nato prilijemo k preostalim špargljem in primešamo kuhane testenine. Preden jed postrežemo, okrasimo testenine s pečenimi češnjevimi paradižniki, ki jih predhodno za 2 minuti na olivnem olju popečemo. Na koncu, na vrh testenin naribamo limonino lupinico. Dober tek!