Testeninska solata s pistacijevim pestom

Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
10
min
Čas kuhanja

Sestavine

Pistacijev pesto

  • Bazilika SPAR 35 g
  • Oluščena pistacija SPAR 30 g
  • Trdi sir Parmigiano Reggiano SPAR PREMIUM 50 g
  • Česen SPAR NATUR*PUR 3 stroki
  • Deviško oljčno olje SPAR 50 g
  • Limonin sok 1 žlica
  • Sol 0.5 žličke
  • Poper ščepec

Testeninska solata

  • Polnozrnate testenine SPAR 250 g
  • Mozzarella SPAR 100 g
  • Avokado SPAR NATUR*PUR 1
  • Češnjev paradižnik SPAR NATUR*PUR 120 g
  • Rumeno korenje naribano 1
  • Sveža bazilika SPAR pest
  • Deviško oljčno olje SPAR 1 žlica
  • Limona krhelj

Priprava

01

V večjem loncu zavrite rahlo soljeno vodo. Ko voda zavre, dodajte testenine in kuhajte skladno z navodili na vrečki oz. tako dolgo, da so kuhane “al dente” - še malo trde na ugriz.

02

Skuhane testenine odcedite in sperite s hladno vodo.  Dodajte jih v veliko skledo.

03

Pripravite sestavine za pesto. Naribajte parmezan in na drobno nasekljajte česen.

04

V posodi mešalnika ali sekljalnika zmešajte sveže liste bazilike in oluščene pistacije. Zmeljite, da se listi bazilike nasekljajo, pistacije pa razdrobijo.

05

Dodajte nariban parmezan in drobno nasekljan česen. Zmeljite.

06

Dodajte polovico oljčnega olja in zmeljite, da nastane kremna zmes. Dodajte še preostanek olja in vse skupaj ponovno zmeljite.

07

Na koncu dodajte še limonin sok, sol in poper. Ko dodate vse sestavine, še zadnjič premešajte in poskusite.

08

V skledo s testeninami dodajte pesto, mini mozzarelle, narezan avokado, opran in narezan češnjev paradižnik, nariban rumen korenček in pest opranih listov bazilike ter premešajte.

09

Vse prelijte z dodatno žlico ekstra deviškega oljčnega olja in po želji dodatno začinite.

10

Postrezite s krhlji limone.