Torta iz polnozrnatih palačink, Nina Zorčič
Torta iz polnozrnatih palačink, Nina Zorčič
Torta iz polnozrnatih palačink, Nina Zorčič

Torta iz polnozrnatih palačink

Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
10
min
Čas peke

Sestavine

Palačinke:

  • Pirina polnozrnata moka SPAR Natur*pur 360 g
  • Pecilni prašek 1.5 žličke
  • Sol 1 ščepec
  • Jajčni beljaki Despar 360 g
  • Vanilijev ekstrakt SPAR Natur*pur 2 žlički
  • Voda ali mleko po izbiri 340 g

Krema:

  • Sveže ali zamrznjene jagode SPAR 500 g
  • Lahek kokosov napitek S-Budget 70 g
  • Vanilijev ekstrakt SPAR Natur*pur 1 žlička
  • Škrob 0.5 žličke

Dekoracija:

  • Lahek kokosov napitek S-Budget
  • Jagode

Priprava

01

V posodi zmešajte moko, pecilni prašek in sol. Na sredini naredite jamico in vanjo nalijte beljake, vaniljo in vodo oz. mleko. Vodo dodajajte postopoma in vmes dobro premešajte, da dobite primerno maso. Masa mora biti gladka, da se bo po ponvi lepo razlila in bodo nastale lepe, tanke palačinke.

02

Maso pustite stati 5 minut, medtem pa segrejte manjšo ponev ali ponev za palačinke na srednjem ognju.

03

Maso premešajte in odmerite nekje 40g mase na eno manjšo palačinko. Nastane približno 25 majhnih palačink, lahko pa naredite tudi večje.

04

Palačinko pecite na eni strani, dokler robovi palačinke ne odstopijo, nato jo obrnite in pecite še malo manj kot minuto na drugi strani.

05

Ponovite, dokler ne zmanjka mase.

06

Nato pripravite kremo.

07

Zamrznjene jagode odtalite v manjšem loncu na srednjem ognju. Odtaljene jagode skupaj s kokosovim napitkom, škrobom in vaniljo, prestavite v mešalnik oz. sekljalnik in zmešajte do gladke mase.

NASVET: Lahek kokosov napitek S-Budget naj bo ohlajen, uporabite pa samo trši, gosti del.

08

Sestavite svojo torto iz palačink. Na krožnik postavite eno palačinko, jo na tanko premažite s kremo in nanjo položite drug kos palačinke. Postopek ponovite, dokler ne zložite na kup vseh palačink.

09

Po vrhu dekorirajte s strjenim delom kokosovega napitka in svežimi jagodami ter postrezite.