Otroci iz OŠ Drska Novo mesto nam predstavljajo recept za tovorno potico. Ta na prvi pogled zgleda kot štrukelj z zeljem, a Dolenjci vedo, da gre za njihovo tradicionalno jed.
Sestavine
Testo:
- Pšenična moka za vlečeno testo 1 kg
- Olje
- Kis (malo)
- Sol
Nadev:
- Kislo zelje 500 g
- Čebula 2
- Slanina 500 g
- Domača klobasa za kuho
- Česen 1 glavica
- Svinjska mast
- Sol
- Poper
- Kumina v prahu in cela
- Lovorjev list
- Sladka paprika v prahu
Priprava
01
Sestavine za testo zmešamo v večji skledi in mesimo vsaj 20 min, da testo postane voljno.
02
Nato testo pustimo počivati še vsaj pol ure.
03
Med tem pripravimo nadev. Na masti popražimo nasekljano čebulo. Dodamo nasekljano slanino, klobaso in zelje ter začinimo. Dušimo vsaj 20 minut.
04
Razvlečemo testo in ga posujemo z nadevom. Zavijemo in položimo na pekač. Pečemo na 180 stopinj Celzija približno 35 minut.