Sestavine
- Tuna SPAR 160 g
- Namaz iz svežega sira 100 g
- Limonin sok 1 žlica
- Delikatesne kumarice v kisu SPAR
- Kapre DESPAR
- Limonina lupina
- Poper
- Oljčno olje
- Sončnična semena SPAR NATUR*PUR
Priprava
01
V krožnik stresi odcejeno tuno in dodaj sirni namaz, žlico limoninega soka in ščepec popra.
02
Z vilico vse skupaj pretlači, nato pa dobro premešaj.
Postrežba:
01
Z mandolino podolgem nareži par kislih kumaric na tanke rezine.
02
Približno 10 rezin zloži v vrsto eno na drugo z zamikom 1 cm.
03
Trak rezin podolgem zrolaj v cvet - začni s spodnjo rezino.
04
Na enak način pripravi še en cvet iz kumaric.
05
Na ličen krožnik postavi dve rezini bagete.
06
Na oba kosa nabrizgaj tunin namaz, ob njiju pa položi cvetova iz kumaric.
07
Na namaz položi po eno kapro, nato po vsem skupaj nastrgaj limonino lupinico.
08
Okoli kruhkov po krožniku pošpricaj oljčno olje in potresi sončnična semena.