Turska jajčka - Lidija Subašič
Zakaj ne vidite vsebine?

Turška jajčka

Lidija Subašič
Lidija Subašič
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Grški jogurt 3 žlice
  • Pomarančna lupina 1 žlička
  • Oljčno olje 1 žlica
  • Sol
  • Poper
  • Pomaranča stisk
  • Konfitiran česen 3 stroki
  • Koper svež listi
  • Jajca 2
  • Oljčno olje 1 žlica
  • Dimljena sladka paprika 1 žlička
  • Čili (drobljen) 1 žlička
  • Janeževa zvezda 1
  • Klinčki 4
  • Sol
  • Poper

Priprava

01

V grški jogurt dodamo vse sestavine in narezan česen ter premešamo. Po okusu dodamo več česna ali pomarančne lupinice

02

Jajčka najprej precedimo skozi cedilo da ločimo tekoč beljak

03

V večjem loncu zavremo vodo in kis. Ko voda zavre ogenj zmanjšamo in s pomočjo metlice naredimo vrtinec v katerega počasi zvrnemo jajce. Jajca kuhamo 2-3 minute (odvisno od velikosti). Želimo kuhan beljak in tekoč rumenjak. Jajčka pustimo, da se odcedijo na kuhinjski brisački

04

V kozici stopimo maslo kateremu dodamo oljčno olje. Dodamo še vse začimbe in ogenj zmanjšamo (da masla in začimb ne zažgemo). Na res majhnem ognju pustimo še 5 min da se maslo infuzira z začimbami

05

Turška jajčka postrežemo v skledi ali globokem krožniku kjer na dno postavimo grški jogurt, čez damo poširana jajčka ter prelijemo s čili maslom. Na vrh dodamo še nekaj listkov kopra. Poleg se odlično prileže še kos opečenega kruha