
20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave in kuhanja
Sestavine
- Grški jogurt 3 žlice
- Pomarančna lupina 1 žlička
- Oljčno olje 1 žlica
- Sol
- Poper
- Pomaranča stisk
- Konfitiran česen 3 stroki
- Koper svež listi
- Jajca 2
- Oljčno olje 1 žlica
- Dimljena sladka paprika 1 žlička
- Čili (drobljen) 1 žlička
- Janeževa zvezda 1
- Klinčki 4
- Sol
- Poper
Priprava
01
V grški jogurt dodamo vse sestavine in narezan česen ter premešamo. Po okusu dodamo več česna ali pomarančne lupinice
02
Jajčka najprej precedimo skozi cedilo da ločimo tekoč beljak
03
V večjem loncu zavremo vodo in kis. Ko voda zavre ogenj zmanjšamo in s pomočjo metlice naredimo vrtinec v katerega počasi zvrnemo jajce. Jajca kuhamo 2-3 minute (odvisno od velikosti). Želimo kuhan beljak in tekoč rumenjak. Jajčka pustimo, da se odcedijo na kuhinjski brisački
04
V kozici stopimo maslo kateremu dodamo oljčno olje. Dodamo še vse začimbe in ogenj zmanjšamo (da masla in začimb ne zažgemo). Na res majhnem ognju pustimo še 5 min da se maslo infuzira z začimbami
05
Turška jajčka postrežemo v skledi ali globokem krožniku kjer na dno postavimo grški jogurt, čez damo poširana jajčka ter prelijemo s čili maslom. Na vrh dodamo še nekaj listkov kopra. Poleg se odlično prileže še kos opečenega kruha