Čili z bulgurjem - Irispotatolover

Čili z bulgurjem

Iris Potatolover
Iris Potatolover
Iris Potatolover
Iris Potatolover
Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave
45
min
Čas peke
45
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Maslena ali hokaido buča * 300 g
  • Rdeča čebula (nasekljana) 2
  • Česen (nasekljan) 3 stroki
  • Rumena paprika 1
  • Rdeča paprika 1
  • Zelena paprika 1
  • Feferon (nasekljan) 1
  • Koruza SPAR NATUR*PUR 340 g
  • Rdeč fižol SPAR NATUR*PUR 800 g
  • Paradižnikova mezga SPAR NATUR*PUR 800 ml
  • Bulgur SPAR NATUR*PUR 100 g
  • Voda 4 dl
  • Sol
  • Poper
  • Kumina v prahu
  • Rdeča paprika v prahu
  • Olivno olje
  • Peteršilj (nasekljan)

Priprava

*Bučo lahko izpustimo.

01

Pečico segrejemo na 200 °C.

02

Bučo narežemo na srednje velike kose in damo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Solimo, popramo, potresemo s papriko v prahu in dodamo 2 žlici olivnega olja ter premešamo. Pečemo 45 minut.

03

Na olivnem olju prepražimo čebulo in česen, dodamo na srednje velike kose narezano papriko in nasekljan feferon ter začinimo s soljo, poprom, papriko v prahu in kumino. Dodamo koruzo, fižol, paradižnikovo mezgo in bulgur ter vodo in peteršilj.

04

Počakamo, da zavre, zmanjšamo ogenj in kuhamo še približno 30 minut. Če se čili preveč zgosti, preprosto dodamo še malo vode.

05

Na koncu v čili primešamo pečeno bučo in po okusu dodatno začinimo. Potresemo s peteršiljem ter postrežemo z bio basmati rižem SPAR Natur*Pur.