Kostanjeva torta - The Vegan Harmony
Kostanjeva torta - The Vegan Harmony

Kostanjeva torta

Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave
30
min
Čas peke

Sestavine

Biskvit:

  • Pirina moka 300 g
  • Pecilni prašek 13 g
  • Kokosov sladkor 50 g
  • Mandljev napitek 350 ml
  • Kokosovo olje 50 g
  • Vanilijev ekstrakt 1 žlička
  • Lanena semena + 20 ml vode 5 g
  • Rum 15 ml

Krema:

  • Kuhan in olupljen kostanj 400 g
  • Kokosov sladkor 45 g
  • Agavin sirup 45 g
  • Vanilijev ekstrakt 1 žlička
  • Mandljev napitek 250 ml
  • Kakav v prahu 15 g
  • Čokolada za preliv 50 g

Priprava

Biskvit:

01

Mleta lanena semena zmešamo z vodo in pustimo namakati 10 minut.

02

V skledo damo moko, pecilni prašek in kokosov sladkor ter dobro premešamo. Dodamo še mandljev napitek, vaniljev ekstrakt, rum, stopljeno kokosovo olje in napojena lanena semena ter dobro premešamo z metlico ali električnim mešalnikom.

03

Maso zlijemo v pekač in pečemo 30 minut na 180 °C.

04

Ko je biskvit pečen, ga odstranimo iz pekača in damo na mrežo za hlajenje. Ko je ohlajen mu odrežemo robove in ga prerežemo na dve plasti.

Krema:

01

V mešalnik damo kostanj, kokosov sladkor, kakav v prahu, mandljev napitek, agavin sirup, vaniljev ekstrakt in zmiksamo v gladko kremo.

02

Spodnji biskvit premažemo s polovico kostanjeve kreme in pokrijemo z drugim biskvitom.

03

Premažemo ga s preostankom kreme in po želji dekoriramo s stopljeno čokolado.

04

Razrežemo in uživamo!