Sestavine
Biskvit:
- Pirina moka 300 g
- Pecilni prašek 13 g
- Kokosov sladkor 50 g
- Mandljev napitek 350 ml
- Kokosovo olje 50 g
- Vanilijev ekstrakt 1 žlička
- Lanena semena + 20 ml vode 5 g
- Rum 15 ml
Krema:
- Kuhan in olupljen kostanj 400 g
- Kokosov sladkor 45 g
- Agavin sirup 45 g
- Vanilijev ekstrakt 1 žlička
- Mandljev napitek 250 ml
- Kakav v prahu 15 g
- Čokolada za preliv 50 g
Priprava
Biskvit:
01
Mleta lanena semena zmešamo z vodo in pustimo namakati 10 minut.
02
V skledo damo moko, pecilni prašek in kokosov sladkor ter dobro premešamo. Dodamo še mandljev napitek, vaniljev ekstrakt, rum, stopljeno kokosovo olje in napojena lanena semena ter dobro premešamo z metlico ali električnim mešalnikom.
03
Maso zlijemo v pekač in pečemo 30 minut na 180 °C.
04
Ko je biskvit pečen, ga odstranimo iz pekača in damo na mrežo za hlajenje. Ko je ohlajen mu odrežemo robove in ga prerežemo na dve plasti.
Krema:
01
V mešalnik damo kostanj, kokosov sladkor, kakav v prahu, mandljev napitek, agavin sirup, vaniljev ekstrakt in zmiksamo v gladko kremo.
02
Spodnji biskvit premažemo s polovico kostanjeve kreme in pokrijemo z drugim biskvitom.
03
Premažemo ga s preostankom kreme in po želji dekoriramo s stopljeno čokolado.
04
Razrežemo in uživamo!