Pražen krompir z matevžem - Iris Potatolover

Pražen krompir z matevžem

Čas aktivne priprave
50
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

Pražen krompir

  • Krompir 0.5 kg
  • Šalotka (srednje velika) 2 kos
  • Rastlinska juha 1 dl
  • Sol
  • Poper
  • Rastlinska maščoba
  • Peteršilj sesekljan

Matevž

  • Krompir 250 g
  • Fižol (iz pločevinke) 200 g
  • Šalotka 1 kos
  • Česen 2 strok
  • Sol
  • Poper
  • Peteršilj sesekljan

Priprava

Pražen krompir

01

Krompir operemo in ga preložimo v posodo z mrzlo vodo;  kuhamo ga med 20 in 30 minut (kuhan je, ko z vilico z lahkoto zabodemo vanj).

02

Vodo odlijemo in krompir še vroč olupimo, nato pa ga narežemo na lističe.

03

Na rastlinski maščobi počasi prepražimo šalotko, dodamo krompir, solimo ter popramo.

04

Počakamo, da se malenkost zapeče, zalijemo z rastlinsko juho, nato pa vse premešamo in pustimo, da se na srednjem ognju praži še približno 20 minut. Posujemo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo.

Matevž

01

Krompir operemo, olupimo in v slani vodi skuhamo do mehkega.

02

Fižol iz pločevinke operemo in dobro odcedimo.

03

Na žlici rastlinske maščobe na hitro prepražimo sesekljano šalotko in česen.

04

V manjši posodi krompir zmešamo s fižolom in vse skupaj dobro pretlačimo.

05

Dodamo česen in čebulo, še enkrat premešamo ter postrežemo skupaj s praženim krompirjem in odlično klobaso za pečenje Spar Veggie (klobasi odstranimo ovoj in jo na manjšem ognju pečemo nekaj minut).