Sestavine
Testo
- Mleti lešniki 80 g
- Mleti mandlji 80 g
- Dateljni suhi 100 g
- Kokosovo olje 15 g
Limonina krema
- Indijski oreščki 200 g
- Limona 2
- Lupinica limone 10 g
- Kokosovo olje 110 g
- Agavin sirup 80 g
- Topla voda 50 ml
Priprava
Datlje in indijske oreščke čez noč (ali vsaj za nekaj ur) namočimo v mlačno vodo, da se zmehčajo (namočimo ločeno, v dveh skledah).
Datljem odlijemo vodo in jih splaknemo. Skupaj s stopljenim kokosovim oljem, mletimi mandlji in mletimi lešniki jih damo v mešalnik in zmiksamo v enotno in kompaktno zmes.
Testo razvaljamo med dvema plastema papirja za peko in položimo v pekač dimenzij 25 cm x 21 cm.
Limoni ožamemo in zmešamo z vodo.
Indijskim oreščkom odlijemo vodo in jih splaknemo ter damo skupaj s preostalimi sestavinami v mešalnik (indijskimi oreščki, stopljenim kokosovim oljem, limonino lupino in agavinim sirupom)..
Zmiksamo v gladko kremo in jo enakomerno namažemo na testo ter damo v hladilnik za nekaj ur ali čez noč, da se strdi.
Narežemo na 12 kosov in po želji dekoriramo z rezinami limone.
Rezine hranimo v hladilniku.