Radičeva solata s krompirjem, fižolom in veganskimi trakci
20
PT20M min
PT20M min
Čas kuhanja
25
PT25M min
PT25M min
Čas priprave in pečenja
Sestavine
- Radič 400 g
- Krompir 500 g
- Rjavi fižol DESPAR 1 pločevinka
- Veganski trakci SPAR VEGGIE 200 g
Za preliv
- Gorčica estragon SPAR 1 žlica
- Jabolčni kis 4 žlice
- Česen 1 strok
- Poper
Priprava
01
Krompir očistimo in ga razlopovimo po dolžini. Damo ga v lonec in zalijemo z vodo. Pokrijemo in kuhamo na visoki temperaturi, dokler ne zavre. Ko zavre, temperaturo zmanjšamo in kuhamo še 20 minut.
02
Radič narežemo na manjše kose, ga operemo in odcedimo.
03
Fižol stresemo na cedilo, speremo pod hladno vodo in dobro odcedimo.
04
Veganske trakce stresemo v segreto neoprijemljivo ponev in med mešanjem na visoki temperaturi hitro prepražimo, da dobijo skorjico.
05
Krompir preverimo s konico noža. Če brez težav prebode krompir, potem je kuhan, sicer ga kuhamo še nekaj minut. Spremljamo, da se ne razkuha. Ko je kuhan, vročo vodo odlijemo in ga zalijemo z mrzlo vodo, da ustavimo kuhanje.
06
Pripravimo preliv. V skodelici zmešamo vse sestavine za preliv.
07
Sestavimo solato. V večjo skledo stresemo radič, fižol in pripravljen preliv. Dobro premešamo.
08
V solato dodamo še krompir, ki ga narežemo na pol centimetra debele lističe. Na rahlo pomešamo, da se združi s preostalimi sestavinami.
09
Serviramo na krožnike, po vrhu razporedimo še trakce in postrežemo.
10
Solato lahko postrežemo s kosom kruha in tako še povečamo njeno nasitnost ter jo spremenimo v samostojen obrok.