Ratatouille - Jernej Kitchen

Ratatouille

Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
75
min
Čas peke
10
min
Čas pečenja

Sestavine

  • Paradižnik 3
  • Podolgovata paprika 2
  • Jajčevec 1
  • 1
  • Čebula 1
  • Oljčno olje 3 žlice
  • Jabolčni kis 1 žlica
  • Paradižnik SPAR Natur*pur 1 pločevinka
  • Sveža zelišča 1 žlica
  • Sol
  • Poper
  • Bazilika sveža

Priprava

01

Pečico segrejemo na 220 °C. Na večji pekač položimo cele paradižnike in celi papriki. Postavimo v segreto pečico, kjer na srednji rešetki pečemo 12 – 15 minut.

02

Jajčevec in bučko narežemo na centimetrske kocke. Čebulo olupimo in sesekljamo. Večjo ponev z oljčnim oljem pristavimo na močan ogenj. Dodamo jajčevec, bučko in čebulo ter na močnem ognju med rednim mešanjem pražimo 8 – 10 minut.

03

Pečen paradižnik in papriko olupimo. Pomagamo si s papirnato brisačko. Narežemo na manjše kose ter dodamo k jajčevcem v ponvi. Dodamo še jabolčni kis in bio paradižnik iz pločevinke. Začinimo s svežimi zelišči ter soljo in poprom. Vse dobro premešamo in postavimo v pečico na srednjo rešetko. Pečemo 1 uro pri 170 °C.

04

Ratatouille vzamemo iz pečice in še toplega postrežemo. Poljubno posujemo s svežo baziliko in serviramo kot glavno jed ali prilogo.