30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave
75
min
min
Čas peke
10
PT10M min
PT10M min
Čas pečenja
Sestavine
- Paradižnik 3
- Podolgovata paprika 2
- Jajčevec 1
- 1
- Čebula 1
- Oljčno olje 3 žlice
- Jabolčni kis 1 žlica
- Paradižnik SPAR NATUR*PUR 1 pločevinka
- Sveža zelišča 1 žlica
- Sol
- Poper
- Bazilika sveža
Priprava
01
Pečico segrejemo na 220 °C. Na večji pekač položimo cele paradižnike in celi papriki. Postavimo v segreto pečico, kjer na srednji rešetki pečemo 12 – 15 minut.
02
Jajčevec in bučko narežemo na centimetrske kocke. Čebulo olupimo in sesekljamo. Večjo ponev z oljčnim oljem pristavimo na močan ogenj. Dodamo jajčevec, bučko in čebulo ter na močnem ognju med rednim mešanjem pražimo 8 – 10 minut.
03
Pečen paradižnik in papriko olupimo. Pomagamo si s papirnato brisačko. Narežemo na manjše kose ter dodamo k jajčevcem v ponvi. Dodamo še jabolčni kis in bio paradižnik iz pločevinke. Začinimo s svežimi zelišči ter soljo in poprom. Vse dobro premešamo in postavimo v pečico na srednjo rešetko. Pečemo 1 uro pri 170 °C.
04
Ratatouille vzamemo iz pečice in še toplega postrežemo. Poljubno posujemo s svežo baziliko in serviramo kot glavno jed ali prilogo.