Sladki piškoti za na smrečico - Little Kitchen Vibes
Zakaj ne vidite vsebine?
Sladki piškoti za na smrečico - Little Kitchen Vibes
Sladki piškoti za na smrečico - Little Kitchen Vibes

Sladki piškoti za na smrečico

Little Kitchen Vibes
Little Kitchen Vibes
Little Kitchen Vibes
Little Kitchen Vibes
Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave
15
min
Čas peke

Sestavine

 • Bela pšenična moka SPAR NATUR*PUR 200 g
 • Mleti mandlji SPAR 50 g
 • Veganska margarina 150 g
 • Rjavi sladkor Demerara SPAR 150 g
 • Pecilni prašek 0.5 žličke
 • Sol 1 ščepec
 • Cimet 1.5 žličke
 • Začimbe za medenjake, piškote ali five spice 1.5 žličke
 • Rastlinski napitek 1 žlica

Sladkorni preliv za okraševanje:

 • Sladkor v prahu 100 g
 • Limonin sok ali voda 2 žlici

Priprava

01

Margarino in sladkor zmiksamo v skledi v homogeno kremo.

02

Dodamo moko, mlete mandlje, začimbe, sol in pecilni prašek. Vse skupaj dobro pregnetemo, da dobimo drobljenec. K temu dodamo žlico rastlinskega napitka in še enkrat pregnetemo, da se vse poveže v kepo testa.

03

Na pomokani površini testo razvaljamo v 3-5 mm debelo ploskev. Iz nje izrežemo piškote različnih oblik, ki jih položimo na pekač, obložen s papirjem za peko.

04

Preostalo testo še enkrat pregnetemo in razvaljamo ter iz njega izrežemo piškote. Postopek ponavljamo, dokler ne zmanjka testa. Piškotov iz te količine dobimo za približno dva pekača. Če želimo iz njih narediti okraske za an smrečico, potem pred peko vanje naredimo luknje za vrvico. Te morajo bit precej široke, saj se piškoti med peko malo napihnejo in lahko majhno luknjico spet zapolnijo. 

05

Piškote pečemo na 180°C nekje 13-15 minut, da se ne zapečejo preveč, saj so lahko v tem primeru (pre)trdi. So pa nasploh manj krhki, saj so primerni za obešanje na smrečico.

06

Med peko pripravimo sladkorno maso za okraševanje. Sladkor v prahu in limonin sok dobro zmešamo, da dobimo gosto kremo. Kremo nadevamo v pipeto ali v navadno plastično kuhinjsko vrečko za živila, ki ji odrežemo majhen del kota, skozi katerega bomo brizgali kremo. Za začetek odreži res majhen del in ga po potrebi povečaj. Manjša kot je luknjica, težje bo skoznjo šla gosta krema, a bodo črte tanjše in lažje bo risat detajle. Če je krema bolj redka, se rada razmaže, zato ne dodajaj tekočine, če ni res nujno, kar se pokaže šele po nekaj sekundah mešanja, saj se del sladkorja v stiku s tekočino stopi.

07

Pečene piškote pustimo, da se malo ohladijo, nato pa jih s sladkorno kremo porišemo. Krema se v nekaj minutah posuši kar na zraku. Če je malo bolj redka, bo trajalo nekoliko dlje, a zrak v vsakem primeru zadostuje.

08

Skozi luknjice v piškotih namestimo vrvico za obešanje in iz piškotov naredimo okraske. Te lahko pojemo, z njimi okrasimo smrečico ali pa jih podarimo.

NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>