30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave in kuhanja
Sestavine
- Jasminov riž (rjavi) 0.75 skodelice
- Čebula 1
- Korenje 1
- Brokoli 0.5 glave
- Česen 2 stroka
- Ingver 1 kos
- Pečen sojin tofu SPAR VEGGIE
- Sol 0.5 žličke
- Pražen sezam 1 žlička
Za omako:
- Sojina omaka 2 žlici
- Javorjev sirup 1 žlica
- Limonin sok 1 žlica
- Koruzni škrob 2 žlički
- Voda 1 skodelica
Priprava
01
Riž pripravimo po navodilih na embalaži.
02
Pripravimo zelenjavo. Čebulo olupimo in narežemo debelejše rezine. Korenček olupimo, razdelimo na 3 dele, vsak del pa na tanke lističe. Brokoli očistimo in razdelimo na cvetove, steblo olupimo in narežemo na manjše kose.
03
Na segreti ponvi najprej prepražimo čebulo in korenček, nato pa dodamo še brokoli. Pokrijemo in na srednji temperaturi dušimo 8 minut.
04
Česen in ingver fino sesekljamo ali naribamo.
05
Pečen tofu narežemo na približno centimeter velike kocke.
06
V skodelici združimo vse sestavine za omako in dobro premešamo.
07
V ponev dodamo česen in ingver ter pražimo še kakšno minuto, da česen izgubi ostrino.
08
V ponev dodamo še tofu in omako. Pokrijemo ter kuhamo 3 minute, da se tofu segreje in omaka zgosti. Solimo po okusu.
09
Postrežemo s kuhanim rižem, okrasimo s sezamom.