
20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave
30
PT30M min
PT30M min
Čas peke
30
PT30M min
PT30M min
Čas kuhanja
Sestavine
- Sladek krompir 1
- Šampinjoni 250 g
- Mlad fižol 200 g
- Sojin tofu 250 g
- Ingver (olupljen, velikosti palca) 1 kos
- Česen 4 stroki
- Kokosovo olje 1 žlica
- Sončnično olje 1 žlica
- Curry v prahu 1 žlica
- Sojina omaka
- Kokosovo mleko 2 konzervi
- Koruzni škrob 1 žlica
- Kurkuma 1 žlička
- Kumina 1 žlička
- Basmati riž 1 skodelica
- Voda 2 skodelici
- Sol
- Poper
Priprava
01
Tofu osušimo in narežemo na 2 cm velike kocke, posujemo s kurkumo in kumino, posolimo in popramo po okusu. Potresemo s koruznim škrobom in žlico sončničnega olja. Vse skupaj dobro premešamo.
02
V kozico damo skodelico basmati riža, ki smo ga pred tem dobro oprali pod tekočo vodo, in dolijemo skodelici hladne vode. Pokrijemo in na srednje močnem ognju zavremo, nato zmanjšamo ogenj na minimum in kuham pokrito 12 minut. Riž odstavimo z ognja in pustimo, da pokrit počiva še 10 minut.
03
Tofu preložimo v pekač, obložen s papirjem za peko (med kockami pustimo malo prostora). Pečemo ga na 180 °C približno 30 minut, da se hrustljavo zapeče, a ostane mehak v sredini.
04
Medtem v možnarju pretlačimo česen in ingver, da dobimo enotno pasto. Če nimamo možnarja, lahko to naredimo v blenderju. Sladki krompir narežemo na 2 cm velike kocke in šampinjone na četrtine.
05
V ponvi na srednji temperaturi segrejemo žlico kokosovega olja, dodamo pasto iz ingverja in česna ter pražimo približno minuto, da zadiši. Dodamo žlico currya v prahu, premešamo in prilijemo pol konzerve kokosovega mleka.
06
Ko zavre, dodamo v ponev vso narezano zelenjavo, dobro premešamo, zalijemo z drugo polovico kokosovega mleka in kuhamo v pokriti posodi približno 20 minut, da se sladki krompir zmehča, a ne razpade. Ko je krompir kuhan, po okusu dodamo še sojino omako in z njo jed tudi osolimo.
07
V posodico damo basmati riž, dodamo curry in po vrhu posujemo hrustljavo pečeni tofu, za dodaten azijski pridih pa nasekljan koriander.