Veganski špinačni pesto - Nina Kastelic, Leaneen
Veganski špinačni pesto - Nina Kastelic, Leaneen

Veganski špinačni pesto

Nina Kastelic - Leaneen
Avtor: Nina Kastelic - Leaneen
Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave

Količine sestavin so približne, saj lahko pesto naredimo malce po občutku. Glavno je, da je na koncu lepo kremen, torej ne suh ali tekoč. Za mero sem vzela lonček s prostornino 200 ml.

Sestavine

  • Sveža špinača 2 lončka
  • Bučna semena 0.25 lončka
  • Pinjole 0.25 lončka
  • Kvasni kosmiči 0.33 lončka
  • Česen 1 strok
  • Ekstra deviško olivno olje 0.5 lončka
  • Poper
  • Sol
  • Limonin sok (po želji)

Priprava

01

Špinačo najprej operemo in nato dobro osušimo.

02

V električni sekljalnik damo samo špinačne liste, brez stebel.

03

Zraven dodamo še bučna semena, pinjole, kvasne kosmiče in česen ter prilijemo olje.

04

Zmešamo, da dobimo enakomerno sesekljan pesto.

05

Na koncu po okusu začinimo s soljo in poprom.

06

Pesto nadevamo v steklen kozarček in vrh prekrijemo z oljem.

07

V hladilniku ga lahko hranimo teden dni.

Pesto vsebuje zelo malo sestavin, zato je pomembno, da so te kvalitetne. Priporočam (zame je nujno), da uporabite kvalitetno ekstra deviško oljčno olje.

Klasičen pesto vsebuje samo pinjole. Jaz sem poleg pinjol dodala še bučna semena.