40
PT40M min
PT40M min
Čas priprave
10
PT10M min
PT10M min
Čas peke
Sestavine
Sestavine za tortilije:
- DESPAR Premium manitoba moka 220 g
- Voda 120 ml
- Sol 0.5 žličke
Sestavine za tofujeve palčke:
- Dimljen tofu Grashka 200 g
- Sojina omaka 1 žlica
- Dimljena sladka paprika 1 žlička
Sestavine za gvakamoke:
- Avokado 1
- Česen v prahu 0.5 žličke
- Sol 0.5 žličke
- Sok polovice limete
- Čebula 0.5
Sestavine za paradižnikovo solato:
- Paradižnik 2
- Sol 1 ščepec
- Poper 1 ščepec
- Origano 0.5 žličke
- Čebula 0.5
- Čili (po želji)
Ostalo:
- Sladka koruza SPAR NATUR*PUR
- Rdeč fižol SPAR NATUR*PUR
Priprava
01
Najprej pripravimo testo za tortilije. V večji skledi zmešamo moko, sol in hladno vodo. Testo zmešamo in pregnetemo. Oblikujemo ga v kroglo, pokrijemo z mokro krpo in pustimo, da počiva.
02
Medtem pripravimo tofu. Narežemo ga na palčke in mariniramo v mešanici sojine omake in dimljene paprike. Pustimo, da se marinira, medtem ko pripravimo še ostalo.
03
Čebulo nasekljamo na majhne koščke in jo razdelimo na dve polovici.
04
Za gvakamole izdolbemo in pretlačimo avokado. Dodamo mu sok polovice limete, sol, česen v prahu ter eno polovico drobno nasekljane čebule in premešamo.
05
Paradižnik narežemo na majhne koščke. Nato dodamo v gvakamole še žlico drobno narezanega paradižnika in ga rahlo vmešamo vanj. Preostalemu paradižniku dodamo drugo polovico nasekljane čebule, sol, poper in origano.
06
Nazaj k tortilijam: testo narežemo na 12 enakih delov. Najprej kroglo prerežemo na pol in vsako polovico ponovno oblikujemo v kroglo. Vsako od dveh krogel nato narežemo na 6 delov. Vsakega oblikujemo v kroglico in razvaljamo v krog v velikosti dlani. Te tortilije ne bodo zelo tanke. Tortilije pečemo na vroči ponvi brez olja slabo minuto na vsaki strani. Pečene polagamo na vlažno kuhinjsko krpo in jih z isto krpo tudi pokrijemo. Tako bodo ostale mehke in voljne in se ne bodo izsušile.
07
Mariniran tofu popečemo nazadnje, da bo še topel, ko bomo postregli tacose. Popečemo ga na nekaj olivnega olja na vseh štirih straneh.
08
Nazadnje tacose sestavimo tako, da na tortilijo damo guacamole, nanj nekaj paradižnika, pa svežo solato in popečen tofu, na koncu pa še sladko koruzo in rdeč fižol. Po želji lahko tacos pokapamo še z nekaj limetinega soka.