Sestavine
- Parmezan 100 g
- Poper 1 žlička
- Kajenski poper 1 ščepec
- Mešanica semen 1 žlica
Priprava
V posodo damo nariban sir, semena in mlet poper (po okusu). Vse skupaj premešamo. Večji pekač obložimo s peki papirjem in s pomočjo majhnega kalupa (za tortice) ali modelčka za kekse naredimo parmezanov čips.
Modelček položimo na pekač, vanj vsujemo malo naribanega začinjenega sira (pazimo, da ne premalo), nato pa modelček odmaknemo. Če modela nimamo, si pomagamo z narisanimi krogi. Vsak sirov krog posipamo še s kajenskim poprom.
Pečemo 8 - 10 minut v segreti pečici na 180 stopinj oz. samo toliko, da se sir stopi in pozlati. Pekač s čipsom odmaknemo iz pečice in počakamo, da se čips strdi. Po želji ponudimo z omako iz smetane in bučnega pireja.