45
PT45M min
PT45M min
Čas priprave in kuhanja
10
PT10M min
PT10M min
Čas pečenja
Sestavine
- Srnin zrezek 400 g
- Maslena ali hokaido buča 200 g
- Jabolko 1
- Ptujska čebula 1
- Maslo 100 g
- Maroni SPAR NATUR*PUR 100 g
- Namaz iz robidnic SPAR PREMIUM
- Limonina lupina
- Sol
- Poper
- Telečja osnova (ali močne goveje juhe) 200
- Smetana za kuhanje SPAR NATUR*PUR 250 ml
- Brinove jagode
- Gin 50 ml
- Fettuccine DESPAR PREMIUM
Priprava
01
Najprej pripravimo nadev: bučo maslenko, jabolko in čebulo olupimo in narežemo na tanke lističe. V ponvi stopimo za žlico masla in na njem svetlo rjavo prepražimo čebulo. Dodamo bučo, jo pražimo nekaj minut nato pa dodamo in prepražimo še jabolko. Nadevu dodamo nekaj z vilicami pretlačenih kostanjev, dobro premešamo, posolimo, dodamo še žlico namaza iz robidnic ter po želji nekaj strtih brinovih jagod.
02
Vsak zrezek s kladivcem potolčemo, na sredino denemo nadev ter robove zrezka zavihamo navznoter ter dobro spnemo z zobotrebcem, da zavitek obdrži obliko.
03
Pečico segrejemo na 150 stopinj. Na štedilnik pristavimo ponev dodamo žlico masla in na nežni temperaturi z vseh strani opečemo zrezke. Odstavimo jih ter jih preložimo v pekač. Preden zrezke serviramo jih postavimo v pečico - za 5 minut za rožnato pečene ter za 10 minut, če želimo, da so zrezki well done. Za še bolj intenziven okus lahko v maslo vmešamo zmlete brinove jagode ter z njim premažemo zrezke, preden jih postavimo v pečico.
04
V ponev, v kateri smo pekli zrezke, prilijemo gin, ga malo pokuhamo ter dodamo fond in smetano. Začinimo s soljo ter brinovimi jagodami ter omako pokuhamo do željene gostote.
05
Idealna priloga k tej jedi so široki rezanci, v katere po kuhanju v slani vodi vmešamo del omake, ter nekaj lističev mlade špinače, lahko pa tudi maslo z brinovimi jagodami. podajo testenine, katere skuhamo v slani vodi in jih tudi lahko začinimo z maslom brinovih jagod.