Z bučo nadevani srnini zrezki v brinovi omaki
Z bučo nadevani srnini zrezki v brinovi omaki

Z bučo nadevani srnini zrezki v brinovi omaki

Chef Vračko
zahtevno
Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave in kuhanja
10
min
Čas pečenja

Sestavine

  • Srnin zrezek 400 g
  • Maslena ali hokaido buča 200 g
  • Jabolko 1
  • Ptujska čebula 1
  • Maslo 100 g
  • Maroni SPAR Natur*pur 100 g
  • Namaz iz robidnic SPAR Premium
  • Limonina lupina
  • Sol
  • Poper
  • Telečja osnova (ali močne goveje juhe) 200
  • Smetana za kuhanje SPAR Natur*pur 250 ml
  • Brinove jagode
  • Gin 50 ml
  • Fettuccine Despar Premium

Priprava

01

Najprej pripravimo nadev: bučo maslenko, jabolko in čebulo olupimo in narežemo na tanke lističe. V ponvi stopimo za žlico masla in na njem svetlo rjavo prepražimo čebulo. Dodamo bučo, jo pražimo nekaj minut nato pa dodamo in prepražimo še jabolko. Nadevu dodamo nekaj z vilicami pretlačenih kostanjev, dobro premešamo, posolimo, dodamo še žlico namaza iz robidnic ter po želji nekaj strtih brinovih jagod.

02

Vsak zrezek s kladivcem potolčemo, na sredino denemo nadev ter robove zrezka zavihamo navznoter ter dobro spnemo z zobotrebcem, da zavitek obdrži obliko.

03

Pečico segrejemo na 150 stopinj. Na štedilnik pristavimo ponev dodamo žlico masla in na nežni temperaturi z vseh strani opečemo zrezke. Odstavimo jih ter jih preložimo v pekač. Preden zrezke serviramo jih postavimo v pečico - za 5 minut za rožnato pečene ter za 10 minut, če želimo, da so zrezki well done. Za še bolj intenziven okus lahko v maslo vmešamo zmlete brinove jagode ter z njim premažemo zrezke, preden jih postavimo v pečico.

04

V  ponev, v kateri smo pekli zrezke, prilijemo gin, ga malo pokuhamo ter dodamo fond in smetano. Začinimo s soljo ter brinovimi jagodami ter omako pokuhamo do željene gostote.

05

Idealna priloga k tej jedi so široki rezanci, v katere po kuhanju v slani vodi vmešamo del omake, ter nekaj lističev mlade špinače, lahko pa tudi maslo z brinovimi jagodami.  podajo testenine, katere skuhamo v slani vodi in jih tudi lahko začinimo z maslom brinovih jagod.