Sestavine
- Jušna osnova 1 l
- Žafran 1 ščepec
- Sol 1 žlička
- Poper 1 ščepec
- Jajca 1 kos
- Zdrob 3 žlice
- Peteršilj 6 vejice
Priprava
01
Jušno osnovo zlijemo v večji lonec in jo zavremo. Zavreti juhi dodamo žafraniko in drobno narezan peteršilj ter dobro premešamo.
02
V posodo ubijemo jajce in ga zmešamo z nekaj žlicami pirinega zdroba. Masa mora biti ravno prav gosta, saj je treba upoštevati dejstvo, da bo zdrob še nabreknil, zato potrebuje še malo vlage.
03
Če bomo zamešali pregosto maso, bodo tudi cmoki trdi. Maso za cmoke pustimo stati 20 minut, nato pa jih zajemamo z žličko in spuščamo v rahlo brbotajočo žafranovo juho. Kuhamo še nekaj minut v napol pokritem loncu.