Sestavine
- Kremni sir 800 g
- Sladkor 150 g
- Sladka smetana 400 ml
- Vanilijev ekstrakt 3 žlice
- Jajca 5
- Bela moka 3 žlice
- Sol ščepec
Priprava
01
V skledo dodajte kremni sir in sladkor ter dobro premešajte. Prilijte vanilijev ekstrakt in sladko smetano ter nežno zmešajte, nato posamezno dodajajte jajca in mešajte dokler ne postane gladka in popolnoma povezana masa. Na koncu primešajte presejano moko, ščepec soli in nežno zmešajte.
02
Pekač obložite s papirjem za peko. V kolikor želite višji cheesecake, vzemite manjši pekač premera 18 cm. Zmes vlijte in tapnite po površini, da odstranite morebitne mehurčke. Pečico segrejte na 190 °C (ventilacijski način) in pecite 40 minut do lepe rjave barve.
03
Cheesecake naj bo še vedno precej gibljiv, ko ga odstranjujete iz pečice. Pustite, da se hladi nekaj ur v pekaču. Odstranite papir in ga narežite na rezine. Dober tek!