Zapečeni rogljički z vaniljevim prelivom - Nina Kastelic, Leaneen
Zakaj ne vidite vsebine?
Zapečeni rogljički z vaniljevim prelivom - Nina Kastelic, Leaneen

Zapečeni rogljički z vaniljevim prelivom

Nina Kastelic - Leaneen
Avtor: Nina Kastelic - Leaneen
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
55
min
Čas peke

Sestavine

Za vaniljev preliv:

  • Polnomastno mleko 150 ml
  • Sladka smetana 200 ml
  • Jajca M velikost 2
  • Burbonska vanilija 1 strok
  • Sladkor v prahu 3 žlice

Potrebujemo še:

  • Masleni rogljički 5
  • Breskev 2
  • Mandljevi lističi 1 žlica
  • Kristalni sladkor 1 žlica

Priprava

01

Rogljičke razrežemo na 4 do 5 kosov, ki jih razporedimo po pekaču.

02

V posodo za stepanje vlijemo mleko in sladko smetano, dodamo jajci, semena iz vaniljevega stroka ter sladkor. Vse skupaj z metlico stepemo v enoten vaniljev preliv, ki ga nato prelijemo prek rogljičkov.

03

Med rogljičke razporedimo še na koščke narezane breskve (ali katero drugo sadje).

04

Po vrhu potresemo z mandljevimi lističi in kristalnim sladkorjem.

05

Pekač pokrijemo z aluminijasto folijo in ga postavimo v pečico, ogreto na 180 °C. Rogljičke najprej pečemo 40 minut, nato folijo odstranimo in jih pečemo še 10 do 15 minut, da se vrhnji del zapeče zlatorjavo.

06

Zapečeni rogljički z vaniljevim prelivom so najboljši še rahlo topli.

Dodatni nasvet

Namesto vaniljevega stroka lahko v preliv dodamo tudi 2 žlički kakovostne vaniljeve paste ali ekstrakta.

Dodatni nasvet

Breskve se lahko zamenja z drugim sadjem, npr. jagodami, malinami, borovnicami ipd.