10
PT10M min
PT10M min
Čas priprave
55
PT55M min
PT55M min
Čas peke
Sestavine
Za vaniljev preliv:
- Polnomastno mleko 150 ml
- Sladka smetana 200 ml
- Jajca M velikost 2
- Burbonska vanilija 1 strok
- Sladkor v prahu 3 žlice
Potrebujemo še:
- Masleni rogljički 5
- Breskev 2
- Mandljevi lističi 1 žlica
- Kristalni sladkor 1 žlica
Priprava
01
Rogljičke razrežemo na 4 do 5 kosov, ki jih razporedimo po pekaču.
02
V posodo za stepanje vlijemo mleko in sladko smetano, dodamo jajci, semena iz vaniljevega stroka ter sladkor. Vse skupaj z metlico stepemo v enoten vaniljev preliv, ki ga nato prelijemo prek rogljičkov.
03
Med rogljičke razporedimo še na koščke narezane breskve (ali katero drugo sadje).
04
Po vrhu potresemo z mandljevimi lističi in kristalnim sladkorjem.
05
Pekač pokrijemo z aluminijasto folijo in ga postavimo v pečico, ogreto na 180 °C. Rogljičke najprej pečemo 40 minut, nato folijo odstranimo in jih pečemo še 10 do 15 minut, da se vrhnji del zapeče zlatorjavo.
06
Zapečeni rogljički z vaniljevim prelivom so najboljši še rahlo topli.
Dodatni nasvet
Namesto vaniljevega stroka lahko v preliv dodamo tudi 2 žlički kakovostne vaniljeve paste ali ekstrakta.
Dodatni nasvet
Breskve se lahko zamenja z drugim sadjem, npr. jagodami, malinami, borovnicami ipd.