50
PT50M min
PT50M min
Čas priprave in kuhanja
30
PT30M min
PT30M min
Čas pečenja
Sestavine
- Svinjska zarebernica 150 g
- Čebula 2
- Lovorjev list 1 list
- Limonin sok 3 žlice
- Jedilni škrob 2 žlici
- Česen 1 strok
- Sol 2 žlički
- Limonina lupina 1 žlica
- Česnov granulat 0.5 žličke
Priprava
01
Svinjska rebrca razdelimo na porcije in jih s papirnato kuhinjsko krpo osušimo. Razporedimo jih v veliko ponev in dodamo olupljeno, na grobo sesekljano čebulo, lovorjev list, sol in česnov granulat. Dolijemo približno 1,5 l vode.
02
Rebrca kuhamo na srednjem ognju približno 45 minut, nato jih vzamemo iz ponve in pustimo, da se ohladijo.
03
Za glazuro v ponvi zmešamo vse sestavine, segrejemo in med stalnim mešanjem pustimo, da se nekoliko zgosti.
04
Rešeto na žaru ovijemo z aluminijasto folijo, nanjo položimo rebrca in med peko ves čas mažemo z glazuro. Rebrca pečemo na vsaki strani približno 15 minut.