Glazirana pečena rebrca - Spar

Glazirana pečena rebrca

Čas aktivne priprave
50
min
Čas priprave in kuhanja
30
min
Čas pečenja

Sestavine

  • Svinjska zarebernica 150 g
  • Čebula 2
  • Lovorjev list 1 list
  • Limonin sok 3 žlice
  • Jedilni škrob 2 žlici
  • Česen 1 strok
  • Sol 2 žlički
  • Limonina lupina 1 žlica
  • Česnov granulat 0.5 žličke

Priprava

01

Svinjska rebrca razdelimo na porcije in jih s papirnato kuhinjsko krpo osušimo. Razporedimo jih v veliko ponev in dodamo olupljeno, na grobo sesekljano čebulo, lovorjev list, sol in česnov granulat. Dolijemo približno 1,5 l vode.

02

Rebrca kuhamo na srednjem ognju približno 45 minut, nato jih vzamemo iz ponve in pustimo, da se ohladijo.

03

Za glazuro v ponvi zmešamo vse sestavine, segrejemo in med stalnim mešanjem pustimo, da se nekoliko zgosti.

04

Rešeto na žaru ovijemo z aluminijasto folijo, nanjo položimo rebrca in med peko ves čas mažemo z glazuro. Rebrca pečemo na vsaki strani približno 15 minut.

Deli