20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave in pečenja
Sestavine
- Palačinke 6
- Mozzarella 250 g
- Jajca 2
- Moka 1 žlica
- Drobtine 4 žlice
- Sončnično olje 6 žlic
Priprava
01
Za peko kanelonov pripravimo litoželezni žar. Mozzarello sir na drobno naribamo in postavimo na stran. Na vsako palačinko damo 1 žlico naribane mozzarelle in jo zavijemo tako, da 2 stranici prepognemo eno proti drugi, nato pa zloženo palačinko zavijemo v rolado in jo na koncu pritrdimo z zobotrebcem.
02
V globokem krožniku stepemo jajci, v drug globok krožnik pa stresemo drobtine. Vsak zavit palačinkin kanelon potresemo z moko z vseh strani, ga pomočimo v stepeno jajce in nazadnje v drobtine. Na segret žar zlijemo nekaj žlic olja in nanj položimo panirane kanelone ter jih spečemo z vseh strani, da postanejo zlatorjavi.
03
Sveže pečene kanelone s sirom postrežemo še tople kot samostojno jed ali poleg zelenjavne jedi.