30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave in kuhanja
15
PT15M min
PT15M min
Čas pečenja
Sestavine
- Krompir 4
- Česen 2 stroka
- Zelena bučka 1
- Feta sir 200 g
- Čebula 1
- Češnjev paradižnik 5 kosov
- Olivno olje 3 žlice
- Rožmarin 1 vejica
- Timijan 1 vejica
- Sol 1 ščepec
- Poper 1 ščepec
Priprava
01
Krompir operemo in neolupljenega skuhamo. Ko je kuhan, ga prerežemo čez pol, nato ga izdolbemo.
02
Čebulo narežemo na kocke in jo na olivnem olju na kratko popražimo. Dodamo na fino nasekljan česen, narezano bučko in nasekljana zelišča. Vse skupaj na hitro popražimo. Nato dodamo češnjev paradižnik in nadrobljen feta sir, vse skupaj premešamo ter po okusu dodamo sol in poper.
03
Krompir napolnimo s pripravljeno maso, zavijemo v aluminijasto folijo in ga približno za 15 minut položimo v žerjavico žara.