Sestavine
- Špinača 150 g
- Česen 1 žlička
- Gorgonzola 100 g
- Maslo 2 žlici
- Polenta 200 g
- Suha čebula 0.5 žličke
- Curry 1 ščepec
- Sol 1 ščepec
- Poper 1 ščepec
Priprava
01
Špinačo očistimo in operemo. Stresemo jo v rahlo osoljen krop in blanširamo, da ovene. Nato jo odcedimo in grobo sesekljamo. Gorgonzolo narežemo na majhne kocke.
02
Nižji pekač obložimo s prozorno folijo. V loncu zavremo pol litra vode, jo rahlo solimo, dodamo žličko masla in vmešamo polento. Kuhani polenti primešamo gorgonzolo in špinačo ter ostale začimbe in dobro premešamo.
03
Polento razporedimo po pekaču na 2 cm debelo, oblikujemo pravokotnik ali kvadrat in prekrijemo s prozorno folijo, da se nam preveč ne osuši. Dobro ohladimo, odstranimo folijo in narežemo na poljubne oblike. Segrejemo žar, namastimo rešetke ali ploščo in polento z obeh strani opečemo.
04
Serviramo kot samostojno jed s solato ali kot prilogo mesnim jedem z žara.