20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave
50
PT50M min
PT50M min
Čas pečenja
Sestavine
- Jajčevec 4
- Paradižnik 4
- Sol 1 ščepec
- Ovčji sir 200 g
- Česen 1 strok
- Olivno olje 4 žlice
- Limona 1
- Rožmarin 4 vejice
Priprava
01
Jajčevce operemo, jih večkrat po dolgem zarežemo (ne smemo jih prerezati do konca) in jih natremo s soljo. Operemo paradižnike in jih narežemo na kolobarje. Ovčji sir prav tako narežemo na trakove. Česen in rožmarin nasekljamo in ju zmešamo z olivnim oljem.
02
Jajčevce osušimo s kuhinjsko krpo in zareze napolnimo z ovčjim sirom ter paradižnikom. Vsak posamezni jajčevec položimo na kos aluminijaste folije in ga namažemo z začimbami, ki smo jih pomešali z oljem.
03
Folijo zapremo in približno 50 minut pečemo na žaru. Na koncu serviramo okrašeno z rožmarinom in limono.