Pahljača iz jajčevca z ovčjim sirom - Spar

Pahljača iz jajčevca z ovčjim sirom

Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
50
min
Čas pečenja

Sestavine

  • Jajčevec 4
  • Paradižnik 4
  • Sol 1 ščepec
  • Ovčji sir 200 g
  • Česen 1 strok
  • Olivno olje 4 žlice
  • Limona 1
  • Rožmarin 4 vejice

Priprava

01

Jajčevce operemo, jih večkrat po dolgem zarežemo (ne smemo jih prerezati do konca) in jih natremo s soljo. Operemo paradižnike in jih narežemo na kolobarje. Ovčji sir prav tako narežemo na trakove. Česen in rožmarin nasekljamo in ju zmešamo z olivnim oljem.

02

Jajčevce osušimo s kuhinjsko krpo in zareze napolnimo z ovčjim sirom ter paradižnikom. Vsak posamezni jajčevec položimo na kos aluminijaste folije in ga namažemo z začimbami, ki smo jih pomešali z oljem.

03

Folijo zapremo in približno 50 minut pečemo na žaru. Na koncu serviramo okrašeno z rožmarinom in limono.