Pinsa s pečeno zelenjavo in burrato

Čas aktivne priprave
35
min
Čas priprave
80
min
Čas vzhajanja
10
min
Čas peke

Sestavine

Testo za pinso:

  • Bela gladka moka 200 g
  • Ostra moka 100 g
  • Kvas 0.5 žličke
  • Sol 0.5 žličke
  • Voda 160 ml
  • Oljčno olje 1 žlička
  • Jajčevec 1
  • Zelena bučka 1
  • Paprika 1
  • Čebula 1
  • Oljčno olje (za pečenje zelenjave) 1 žlica
  • Sesekljan česen 2
  • Sveže sesekljan peteršilj 1 žlica
  • Oljčno olje za omako 4 žlice
  • Limonin sok 1 žlička
  • Sveži sir Burrata Despar Premium 240 g
  • Sveža bazilika
  • Omaka pesto bazilika Despar Premium 3 žličke

Priprava

Število porcij!

Za 8 oseb (predjed) ali 3 osebe (glavna jed).

01

V skledo damo gladko moko, ostro moko, kvas, sol in mlačno vodo. Vse sestavine zgnetemo v prožno testo. Gnetemo 4-6 minut na roke, ali 3-4 minute pri nizki hitrosti v kuhinjskem robotu. Dodamo oljčno olje in gnetemo še 3-4 minute z rokami ali 2 minuti v kuhinjskem robotu. Testo mora biti gladko in prožno.

02

Testo položimo v skledo. Skledo pokrijemo z živilsko folijo in pustimo vzhajati na sobni temperaturi 45-60 minut, da testo neraste (se podvoji). Razdelimo na tri dele in oblikujemo v tri hlebčke. Pustimo na pultu 20 minut pri sobni temperaturi, ali pa pokrite postavimo v hladilnik za dlje časa, do tri dni.

03

Zelenjavo očistimo. Malancan in bučko narežemo na tanke kolobarje, papriko narežemo na trakove, čebulo pa na lističe. Pokapljamo z oljčnim oljem.

04

Segrejemo ali zakurimo žar. Ko temperatura žara doseže 240°C, oziroma, ko je žar tako vroč, da ne moremo dlje kot 2 sekundi držati roko 10 cm nad rešetko, dodamo zelenjavo. Pomagamo si s kuhinjskimi kovinskimi prijemalkami. Zelenjavo pečemo 1-2 minuti na vsaki strani. Prestavimo v skledo.

05

Testo za pinse oblikujemo v podolgovate pice, dolžine približno 25 cm-30 cm. Oblikovane pinse položimo na žar in pečemo približno 2-3 minute na vsaki strani. Ko je pinsa pečena, jo damo na krožnik. Pazimo, da se pinse med sabo ne pokrivajo.

06

Česen, peteršilj in olje damo v skodelico ter dobro premešamo. Vsako pinso premažemo z žlico pripravljene omake. Preostalo omako pa damo k zelenjavi v skledi. Zelenjavo solimo in popramo po okusu, dodamo žličko limoninega soka ter premešamo.

07

Zelenjavo razporedimo po pinsah. Po vrhu natrgamo sveži sir Burrata ter posujemo z nekaj lističi sveže bazilike. Poljubno dodamo še žličko omake pesto bazilika. Razrežemo in  postrežemo kot predjed ali glavno jed.

Namig!

Testo za pinse lahko pripravimo tudi do tri dni vnaprej in hranimo v hladilniku.

Namig!

Pazimo, da je zelenjava dovolj velika, da ne pade čez rešetke žara.