Sestavine
- Svinjska pečenka 800 g
- Sončnično olje 3 dl
- Krompir 6 kosov
- Slanina 12 kosov
- Kumara 1
- Koper 4 žlice
- Jogurt 1 skodelica
- Sol 1 ščepec
- Poper 1 ščepec
- Česen 4 kosi
Priprava
Svinjsko pljučno pečenko narežemo na medaljone, ki jih začinimo s sesekljanim česnom, soljo in poprom. Čez noč jih položimo v marinado, narejeno iz olja in vinskega žganja. Nato medaljone ovijemo s trakovi slanine in jih na obeh straneh popečemo na žaru.
Kuhan krompir prepolovimo. Na deski za rezanje krompirjeve polovičke potisnemo skozi okrogel model za oblikovanje piškotov, da dobimo kose enakomernih velikosti. Obroček snamemo, okrogle kose krompirja nekoliko naoljimo in položimo na žar.
Kumaro operemo in jo narežemo na približno 16 ne preveč tankih trakov. Kolobarje prepolovimo. Preostanek kumare nastrgamo, nasolimo in pustimo na kratko počivati. Iz nastrganega dela kumare iztisnemo vodo in jo odlijemo, nato pa zmešamo s sesekljanim česnom in jogurtom. Po okusu dodamo sol, poper, koper in olivno olje.
Okrogel model za oblikovanje piškotov položimo na krožnik in ga ob strani obložimo s kolobarji kumare, v model pa napolnimo ohlajeno grško jogurtovo omako - tzatziki in nato odstranimo obroč. Na krožniku serviramo na žaru pečene svinjske medaljone in krompir; po okusu začinimo s soljo in poprom ter potresemo z začimbami.