PT15M min
min
PT10M min
Sestavine
- Sir za žar 250 g
- Zelena bučka 1
- Češnjev paradižnik 200 g
- Zelena paprika 1
- Kruh 4 rezine
- Čebula 1
- Sol 1 žlička
- Poper 3 ščepci
- Olivno olje 5 žlic
Priprava
Pripravimo žar, veliko skledo in lesena ali kovinska nabodala.
Če se odločimo za lesena nabodala, jih za nekaj minut pomočimo v hladno vodo, saj bomo tako preprečili, da bi se na žaru zažgala. To moramo še posebej upoštevati, če pečemo na klasičnem žaru na oglje.
Zelenjavo (bučko, papriko in čebulo) operemo in jo narežemo na kose velikosti 2 × 2 cm. Kruh in sir za žar prav tako narežemo na kose iste velikosti. Vso narezano zelenjavo, paradižnik, kruh in sir stresemo v skledo. Čez polijemo nekaj žlic olivnega olja in dobro premešamo. Pokrijemo z živilsko folijo in postavimo na stran za pol ure, da se okusi spojijo in obdajo z oljčnim oljem.
Pripravljeno zelenjavo izmenično nabadamo na nabodala. Zelenjavna nabodala pečemo na žaru nekaj minut na vsaki strani, da se lepo zapečejo. Ponudimo še vroča s poljubno prilogo ali kot samostojno jed.