Sestavine
- Govedina 500 g
- Limonin sok 2 žlički
- Gorčica 1 žlička
- Worcester omaka 1 žlica
- Rožmarin 1 vejica
- Timijan 1 ščepec
- Sol 1 ščepec
- Poper 1 ščepec
- Česen 2 stroka
- Olivno olje 1 žlica
Za omako:
- Krompir 500 g
- Česen 2 stroka
- Kisla smetana 100 g
- Majoneza 2 žlici
- Sol 1 žlička
- Hren 3 žlice
- Poper 1 ščepec
Priprava
Z ostrim nožem z mesa odstranimo kožico in odvečne mastne dele. Zmešamo precejen limonin sok, gorčico, omako Worcester, na drobno narezan rožmarin, timijan, sol, poper in stisnjen česen.
V plastično vrečko damo meso in omako ter postavimo v hladilnik, da se marinira nekaj ur, lahko tudi čez noč. Vrečko občasno obrnemo.
Na ogret žar ali v posodo za žar položimo cel kos mesa, ki smo ga vzeli iz marinade. Pečemo ga, dokler ne bo srednje pečen in bo sredica še rožnate barve. Popečenega z obeh strani postavimo na stran, pokapljamo z olivnim oljem in pustimo, da pred rezanjem odleži 5 minut. Nato ga z ostrim nožem narežemo na tanke rezine.
Postrežemo s hrenovo omako in solato iz rukole ali vodne kreše. Omako pripravimo tako, da olupljen in narezan krompir najprej skuhamo, nato pa ga odcedimo in stisnemo v pire. Dodamo mu stisnjen česen, kislo smetano, majonezo in hren, solimo in popramo ter vse skupaj temeljito premešamo.
Meso bo veliko bolj okusno, če ogenj ne bo premočan in se zato ne bo prepeklo.