Zakaj ne vidite vsebine?

Zelo sveža solatka

Luka Pangos, MasterChef 2024
Luka Pangos, MasterChef 2024
Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave

Sestavine

  • Mlada špinača 400 g
  • Pinjole 50 g
  • Feta sir 70 g
  • Maline 150 g
  • Limona 0.5 kosa
  • Olivno olje
  • Sol
  • Poper

Priprava

01

Najprej operemo liste mlade špinače in jih zložimo v večjo okroglo posodo re:fresh. Nato popečemo pinjole ter jih nasekljamo.

02

Večji del malin v manjši posodi re:fresh zmečkamo z vilicami. To je kot osnova za preliv oz. 'vinaigrette'. Slednjo pripravimo iz soka zmečkanih malin, olivnega olja in limone. Po okusu dodamo še sol in poper. Nastalo zmes dobro pretresemo v posodi, da nastane emulzija.

03

Solato zaključimo s pinjolami, nadrobljenim sirom feta in koščki malin.

04

Preliv oziroma emulzijo 'vinaigrette' shranimo v manjšo posodico re:fresh, da bo solatka na krožniku vedno sveža, čeprav jo bomo hranili več dni v hladilniku.