Sestavine
- Mlada špinača 400 g
- Pinjole 50 g
- Feta sir 70 g
- Maline 150 g
- Limona 0.5 kosa
- Olivno olje
- Sol
- Poper
Priprava
01
Najprej operemo liste mlade špinače in jih zložimo v večjo okroglo posodo re:fresh. Nato popečemo pinjole ter jih nasekljamo.
02
Večji del malin v manjši posodi re:fresh zmečkamo z vilicami. To je kot osnova za preliv oz. 'vinaigrette'. Slednjo pripravimo iz soka zmečkanih malin, olivnega olja in limone. Po okusu dodamo še sol in poper. Nastalo zmes dobro pretresemo v posodi, da nastane emulzija.
03
Solato zaključimo s pinjolami, nadrobljenim sirom feta in koščki malin.
04
Preliv oziroma emulzijo 'vinaigrette' shranimo v manjšo posodico re:fresh, da bo solatka na krožniku vedno sveža, čeprav jo bomo hranili več dni v hladilniku.