30.11.2021

Premium izdelki treh slovenskih Michelinovih chefov na Sparovih policah

Kupci bodo v Sparovih trgovinah odslej lahko izbirali med izdelki ekskluzivne linije SPAR Premium, ki je nastala pod taktirko kuharskih mojstrov z Michelinovo zvezdico – Uroša Štefelina, Gregorja Vračka in Uroša Fakuča. Med specialitetami, narejenimi iz prvovrstnih sestavin, najdemo tudi raviole iz pirinega testa s staranim Tolmincem in tartufi, poseben kruh z drožmi in bučno prgo ter tri različice puhasto mehkih domačih skutnih štrukljev.   

Ljubitelji prvovrstne kulinarike bodo ponovno prišli na svoj račun, saj je Spar Slovenija združil moči s tremi vrhunskimi kuharskimi mojstri z Michelinovo zvezdico in znotraj blagovne znamke Spar Premium ustvaril linijo ekskluzivnih izdelkov. Ta sestoji iz 16 izdelkov, ki so nastali pod taktirko treh slovenskih Michelinovih kuharskih mojstrov in v sodelovanju z izbranimi slovenskimi dobavitelji ter proizvajalci, prestali vrsto intenzivnih faz poskušanja in izboljšav, na koncu pa so njihovo kakovost potrdili še strokovnjaki Biotehniške fakultete v Ljubljani.

Kreativnih jedi chefa Uroša Fakuča, ki prisega na pašto in premišljeno izveden minimalizem, po novem ne bomo okušali le v restavraciji Dam v Kronberku pri Novi Gorici. Samo za Spar je namreč pripravil dve različici raviolov iz pirinega testa – s staranim sirom Tolmincem in tartufi, koruzne njoke s praženim maslom in žajbljem ter ribjo jušno osnovo, ki je kot nalašč za pripravo okusnih omak, juh ali brodeta v domači kuhinji. Za sladko piko na i pa je ustvaril še okusno torto z lešniki in kapučinom, ki jo bodo po njegovem receptu pripravili slaščičarski mojstri v Pekarni Spar.

Chef leta 2021 Gregor Vračko, ki je svojo kulinarično pot začel v vaški gostilni staršev ter nadaljeval v vrhunskih restavracijah po Evropi in Združenih državah Amerike, je ekskluzivno linijo SPAR Premium obogatil s piščančjo jušno osnovo ter tremi ročno izdelanimi namazi iz slovenskih sestavin – pašteto iz avtohtonih krškopoljskih prašičev s pečenimi šampinjoni, namaz iz laškega fižola z dodatkom sušenega paradižnika in namaz iz bučne prge. Prav iz slednje pa je razvil tudi edinstven, ročno pripravljen kruh z drožmi. »Bučna prga je pogača, ki nastane pri procesu stiskanja bučnega olja in daje kruhu značilno aromo po bučnih semenih,« je ob tem pojasnil chef Vračko. Kruh, ki ga sicer izdelujejo v Pekarni Spar, ima dokazano izjemno prehransko ugodnost, saj se ponaša z visoko vsebnostjo beljakovin in virom vlaknin.

Chef Uroš Štefelin pa je pri razvoju izdelkov temeljil na svojih gorenjskih koreninah. To ekskluzivno linijo izdelkov SPAR Premium je oplemenitil z domačimi skutnimi štruklji edinstvenih okusov – lešnikovi s suhimi hruškami, s pehtranom in suhimi hruškami ali pa s suhimi slivami. Linijo SPAR Premium izdelkov je popestril še z telečjo jušno osnovo in že skoraj pozabljenimi kruhovimi ter sirovimi kipniki in s svojimi recepti poskrbel za ravnovesje med pristnostjo tradicionalne ter eleganco visoke kuhinje.

Spar Slovenija je v sklopu sodelovanja poskrbel tudi za zanimive praznične recepte in nasvete, kako z nekaj preprostimi potezami vsakdanje jedi dvigniti na višjo raven. Kupci bodo tako lahko brez prevelikega truda inovativne izdelke vključili v svoj jedilnik ter postregli s prav posebnimi obroki.

Prihod novih izdelkov vrhunske kakovosti je generalni direktor Spar Slovenije David Kovačič pospremil z besedami: »Za nami je uspešno poslovno leto, v katerem smo uspeli uresničiti veliko pomembnih ciljev, najboljše pa smo prihranili za konec. Rezultat našega sodelovanja s tremi priznanimi slovenskimi chefi je kar 16 inovativnih gurmanskih izdelkov. Pri tem se prepletajo kakovost, lokalne sestavine, slovenski dobavitelji ter vrhunska kulinarika, ki si jo bodo kupci lahko za praznike pričarali kar doma in letos na mize postavili nekaj novega, drugačnega.«

Več podrobnosti o novih izdelkih
Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>