Izdelki SPAR Premium v sodelovanju z Michelinovimi chefi - Tri zvezdice

Uživajte v novih mojstrovinah treh chefov z Michelinovo zvezdico

Michelinovi chefi Uroš Štefelin, Gregor Vračko in Uroš Fakuč so od pomladi intenzivno sodelovali z našim razvojnim oddelkom in številnimi slovenskimi dobavitelji. Rezultat je šestnajst ekskluzivnih, zanimivih in trendovskih izdelkov SPAR PREMIUM, ki jih boste brez prevelikega truda vključili v svojo »kuharijo« in tako vsak obrok naredili malo poseben.

NE SPREGLEJTE!

Izdelki SPAR PREMIUM v sodelovanju z Michelinovimi chefi kar 30 % ceneje!

Akcijska ponudba velja do 31.1.2022,
oz. do razprodaje akcijskih zalog.

Novi izdelki SPAR Premium v sodelovanju z Urošem Štefelinom, chefom z Michelinovo zvezdico.

SPAR PREMIUM štruklji

Uroš Štefelin je za SPAR PREMIUM pripravil sočne in mehke skutne štruklje s tremi različnimi polnili: štruklje z lešniki in suhimi hruškami, ki so izdelani iz slovenske skute, smetane, moke in jajc; štruklje s pehtranom in suhimi hruškami, ki se ponašajo z zelo veliko nadeva; štruklje s suhimi slivami, ki so med Slovenci še kako priljubljeni. Vsi štruklji so domači, brez aditivov, brez dodanih arom in barvil, brez ojačevalcev arome, izdelani pa so ročno iz okusnih slovenskih regionalnih dobrot.

Namig za pripravo: hladne rezine štrukljev postavite v ponev z maslom in jih na srednje močnem ognju segrevajte in »popekajte«, da postanejo hrustljavi – in to po obeh straneh. Štruklje nato preložite na krožnik, v ponev dodajte žlico medu in nekaj kapljic limoninega soka in z nastalo omako pokapljajte štruklje.

Oglejte si video predstavitev Poiščite izdelke v spletni trgovini SPAR Online

SPAR PREMIUM kipniki

Chef Štefelin je za vse oboževalce kipnikov pripravil dve vrsti te jedi: kruhov kipnik s slovensko slanino in smetano ter sirov kipnik s staranim slovenskim sirom tolminc. Vse, kar potrebujete za pripravo, je pečica in deset minut časa. Oba izdelka sta ročno izdelana, sirov kipnik pa se lahko pohvali s staranim sirom tolminc iz Mlekarne Planika in slovensko skuto iz KZG Škofja Loka. Tudi kruhov kipnik je izdelan iz slovenskih sestavin, saj ga bogati hamburška slanina iz Loških mesnin in slovenske kruhove kocke iz Žita.

Namig za pripravo: s kipniki SPAR PREMIUM ne boste imeli pretiranega dela. Odtajane kipnike postavite v na 180 stopinj segreto pečico in jih pecite 25-30 minut, zamrznjene pa 30-35 minut. Preprosto.

Oglejte si video predstavitev Poiščite izdelke v spletni trgovini SPAR Online

SPAR PREMIUM telečji fond

Fond pomeni osnova in močan telečji fond je ravno pravšnji za pripravo številnih vrhunskih omak. Pripravljen je po dolgotrajnem tradicionalnem postopku, izdelan pa je iz kosti in mesa telet slovenskega porekla. Je brez palmovega olja, brez ojačevalcev arome, brez dodanih arom in barvil ter brez aditivov. Pripravljen je ročno, shranjen pa je v okolju prijazni embalaži: v steklenem kozarec.

Namig za pripravo: za ravno pravšnji okus omak fonda ne uporabljamo v zelo velikih količinah. Vzamemo eno žlico, dodamo sladko smetano, začinimo in zavremo. Lahko bi dodali tudi maslo ali pa rdeče ali belo vino, mogoče tudi konjak. Možnosti je res veliko.

Oglejte si video predstavitev Poiščite izdelke v spletni trgovini SPAR Online
Novi izdelki SPAR Premium v sodelovanju z Gregorjem Vračkom, chefom z Michelinovo zvezdico.

SPAR PREMIUM kruh z drožmi in bučno prgo

Ste že slišali za bučno prgo? Prga je produkt, ki nastane pri procesu stiskanja bučnega olja – gre za pogačo, ki v preši ostane od praženih, zmletih in stisnjenih bučnih semen. Ta je polna prepoznavnega bučnega okusa in hranilnih snovi, chef Vračko pa je iz nje pripravil edinstven kruh z drožmi. Izdelek je brez kvasa, slovenska bučna prga, bučno olje in bučna semena pa prihajajo iz Oljarne Kocbek. Prav tako je slovenska tudi bela moka, ki je pridelana v Mlinu Korošec, kruh pa je pripravljen v Pekarni SPAR.

Namig za pripravo: če iščete hiter recept, vam chef Vračko predlaga, da kruh narežete na rezine, ki jih opečete na mešanici masla in bučnega olja. Nato vsako rezino kruha obložite s sirom, ogenj zmanjšate in ponev pokrijete. Ko se sir stopi, dodate še bučna semena ali kakšen kiselkast namaz.

Oglejte si video predstavitev Poiščite izdelke v spletni trgovini SPAR Online

SPAR PREMIUM namazi

Chef Gregor Vračko predstavlja tudi tri mojstrske namaze, ki bodo zagotovo popestrili vaše kreacije. Posebej za vas je ustvaril kremast namaz iz laškega fižola, ki je polnega okusa tudi zaradi dodatka sušenega paradižnika. Vsebuje slovensko skuto, smetano in maslo, pripravljen pa je po ročnem postopku. Edinstvenega okusa je tudi namaz iz aromatične bučne prge, ki se ponaša z bučno prgo iz Oljarne Kocbek in bučnim oljem iz Oljarne Petovar. Če pa imate raje paštete, poskusite namaz iz krškopoljca. Domača pašteta je pripravljena iz avtohtone slovenske krškopoljske svinjine iz Kmetijske zadruge Sevnica in pečenih šampinjonov slovenskega porekla. Vsi izdelki so brez barvil in ojačevalcev okusa.

Namig za pripravo: kot že ime pove, namaze po navadi mažemo; lahko na kruh, krekerje ali jih pomakamo z grisini. Z vsemi omenjenimi namazi pa lahko tudi polnimo; recimo polovičke trdo kuhanih jajc.

Oglejte si video predstavitev Poiščite izdelke v spletni trgovini SPAR Online

SPAR PREMIUM piščančji fond

Piščančji fond po receptu chefa Vračka je takšen, kot ga pripravljajo v vrhunskih restavracijah: pripravljen brez bližnjic, po klasičnem postopku z dolgotrajnim kuhanjem in brez aditivov, ojačevalcev okusa, arom in barvil. Izdelan je izključno iz kosti in mesa piščancev slovenskega porekla, popestril pa bo vaše juhe, omake, testenine, rižote …

Namig za pripravo: piščančji fond je izjemno univerzalen in z izjemo sladic in ribjih jedi skorajda ni jedi, kjer ga ne bi mogli uporabiti. V receptih, kjer piše »zalij z vodo ali jušno osnovo«, lahko besedo vodo kar prečrtate. S tem koncentriranim okusom boste vse svoje jedi dvignili na višji nivo.

Oglejte si video predstavitev Poiščite izdelke v spletni trgovini SPAR Online
Novi izdelki SPAR Premium v sodelovanju z Urošem Fakučem, chefom z Michelinovo zvezdico.

SPAR PREMIUM ravioli in njoki

Ker je chef Uroš Fakuč odraščal blizu italijanske meje, je pripravil raviole in njoke. Za posebne priložnosti lahko poskusite SPAR PREMIUM pirine raviole s tartufi in staranim tolmincem. Pripravljeni so iz slovenske pirine moke, popoln okus pa dajejo koščki gomolja črnega tartufa in albuminska skuta. Z odličnim okusom se pohvalijo tudi SPAR PREMIUM pirini ravioli s staranim sirom tolminc, ki za razliko od prej omenjenih raviolov ne vsebujejo tartufov. Oba izdelka sta brez palmovega olja in sta vir beljakovin. Če bi raje poskusili njoke, lahko ustvarite jed s SPAR PREMIUM koruznimi njoki s praženim maslom in žajbljem. Njoki vsebujejo slovensko skuto, ki jim daje pravo strukturo, prav tako pa vsebujejo tudi slovenski koruzni zdrob in maslo.

Namig za pripravo: ravioli so kuhani v le štirih minutah, njokom pa zadostujeta dve minuti kuhe. Vse troje testenine imajo dovolj okusa, da so lahko že s preprostimi omakami čisto prava samostojna jed, seveda pa so tudi priloga pečenkam, dobrim kosom zorjenega govejega mesa ali pečenemu piščancu.

Oglejte si video predstavitev Poiščite izdelke v spletni trgovini SPAR Online

SPAR PREMIUM šefova torta lešnik-cappuccino

Najbolj sladko smo prihranili za konec. Chef Fakuč je pripravil krasno torto z lešniki in cappuccinom, ki bo popestrila vaša praznovanja. Torto pripravljajo mojstri v Slaščičarni SPAR, za piko na i pa poskrbijo makroni slovenskega dobavitelja. Uživajte v polnem okusu lešnika in cappuccina.

Namig za pripravo: ob tortici postrezite še skodelico cappuccina in druženje bo tako popolno.

Oglejte si video predstavitev

SPAR PREMIUM ribji fond

Ribji fond SPAR PREMIUM je pripravljen iz glav in oklepov škampov ter okusa polnih ribjih glav in kosti. Je brez palmovega olja, brez ojačevalcev arome, brez dodanih arom in barvil, brez aditivov. Kot vsi fondi SPAR PREMIUM je tudi ribji fond pripravljen ročno z dolgotrajnim postopkom kuhanja. Vsekakor bo popestril okus morske rižote ali ribje juhe.

Namig za pripravo: ribji fond je uporaben za nadgradnjo številnih morskih jedi: zagotovo se z njim splača zalivati katerokoli rižoto z ribami ali morskimi sadeži. Če osnovi dodate malo belega vina in vode ter v njej skuhate celo ribo ali poširate ribji file, bo rezultat odličen.

Oglejte si video predstavitev Poiščite izdelke v spletni trgovini SPAR Online