Chef Uroš Štefelin

Chef Uroš s sodobnimi tehnikami in lastno ustvarjalnostjo tradicionalne jedi nadgrajuje v mojstrovine nove slovenske kuhinje.

Če bi izbirali pesem, ki bi bila Uroševa himna, bi to bila Siva pot, ki ga vodi, kamor hoče srce: na Gorenjsko. Kjer pa niso samo gore, pod njimi uspevajo številne sestavine, ki jih Uroš s svojo ustvarjalnostjo dviguje na višjo raven, nekatere med njimi je v sodelovanju z lokalnimi pridelovalci celo iztrgal pozabi. Za rdečo koruzo trdinko je pred leti komajda še kdo vedel, tepke pa so, dokler svojih chefovskih rokavov ni zavihal Uroš, predelovali skorajda izključno v žganje.

Zavezo lokalnemu Uroš razume zelo na široko – njegov razmislek se ne konča pri uporabi lokalnih sestavin in posodabljanju tradicionalnih jedi v svoji restavraciji Vila Podvin, ampak se nadaljuje pri umetniških mojstrih lokalne keramike in glasbenikih, poleg tega pa je Uroš gonilna sila projekta Okusi Radol’ce, h kateremu je pritegnil številne gostince in pridelovalce z radovljiškega območja.

Ker je njegova gorenjska duša oplemenitena s klasično kuharsko izobrazbo in je njegov kuharski zgled Alain Ducasse, je Uroš med Sparovimi tremi zvezdičarji tisti, ki bo skrbel za ravnovesje med pristnostjo tradicionalne in eleganco visoke kuhinje.

V receptih so bili uporabljeni naslednji izdelki:

vsezapiknik.ai

Kaj lepšega kot hitro in enostavno organiziran piknik, ko se pojavi lepa vremenska napoved? Preizkusite prvi AI načrtovalec piknikov v Sloveniji.

Več