UROŠ ŠTEFELIN

Chef Uroš s sodobnimi tehnikami in lastno ustvarjalnostjo tradicionalne jedi nadgrajuje v mojstrovine nove slovenske kuhinje.

Če bi izbirali pesem, ki bi bila Uroševa himna, bi to bila Siva pot, ki ga vodi, kamor hoče srce: na Gorenjsko. Kjer pa niso samo gore, pod njimi uspevajo številne sestavine, ki jih Uroš s svojo ustvarjalnostjo dviguje na višjo raven, nekatere med njimi je v sodelovanju z lokalnimi pridelovalci celo iztrgal pozabi. Za rdečo koruzo trdinko je pred leti komajda še kdo vedel, tepke pa so, dokler svojih chefovskih rokavov ni zavihal Uroš, predelovali skorajda izključno v žganje.

Zavezo lokalnemu Uroš razume zelo na široko – njegov razmislek se ne konča pri uporabi lokalnih sestavin in posodabljanju tradicionalnih jedi v svoji restavraciji Vila Podvin, ampak se nadaljuje pri umetniških mojstrih lokalne keramike in glasbenikih, poleg tega pa je Uroš gonilna sila projekta Okusi Radol’ce, h kateremu je pritegnil številne gostince in pridelovalce z radovljiškega območja.

Ker je njegova gorenjska duša oplemenitena s klasično kuharsko izobrazbo in je njegov kuharski zgled Alain Ducasse, je Uroš med Sparovimi tremi zvezdičarji tisti, ki bo skrbel za ravnovesje med pristnostjo tradicionalne in eleganco visoke kuhinje.

PIKNIK malo drugače IN CHEF Uroš Štefelin

Z IZBIRO NAJBOLJŠIH SESTAVIN IN NEKAJ PREPROSTIMI TRIKI LAHKO VAŠEMU PIKNIKU DODATE NOVO GURMANSKO DIMENZIJO.

Steak z zvezdico in vrhunsko spremljavo

Zorjen steak odrežemo 2 cm na debelo, premažemo z gorčico z medom SPAR PREMIUM. Za »medium« pečenega pečemo 2 minuti na vsaki strani na žaru ali na ponvi, ogreti na 210 °C.  Zavijemo v alu folijo, pustimo, počivati 5 minut, da meso izloči sokove. Steak pred serviranjem lahko narežemo na taljato. Posolimo s solnim cvetom SPAR PREMIUM in popopramo z bio mešanico mletih poprovih zrn SPAR PREMIUM. Serviramo s polnjenimi krompirjevimi polovicami, jogurtovo omako z jogurtom SPAR PREMIUM in motovilčevo solatko iz bio slovenskega motovilca SPAR NATUR PUR.

Tris omakic (in solatka)

(poljubne količine):


V receptih so bili uporabljeni naslednji izdelki: