Dušeni ohrovt - Chef Štefelin

Dušeni ohrovt

Chef Štefelin
Chef Štefelin
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave in pečenja

Dober ohrovt je vedno težji, kot je videti na pogled: pomeni, da so njegovi listi trdno in tesno zbiti in bo že od majhne glavice velik učinek. Čeprav mu v zadnjem času pozornost jemlje hipsterski listni, toskanski ohrovt, pa je ta križnica fantastična, primerna za številne recepte.

Sestavine

  • Ohrovt 2 glave
  • Čebula 2
  • Olje 1 žlica
  • Janeževa zvezda 2
  • Belo vino 2 dl
  • Sol
  • Beli poper

Priprava

01

Ohrovtu odstranimo slabe zunanje liste in srednji del, kocen. Narežemo ga na čim manjše koščke (0,5 x 0,5 cm). Čebuli nasekljamo in v večji kozici prepražimo na žlici olja. Dodamo janeževi zvezdi, narezan ohrovt, zalijemo z belim vinom, solimo in popramo. Dušimo tako dolgo, da vino povre.

02

Odstranimo janeževi zvezdi in postrežemo.