30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave in pečenja
Dober ohrovt je vedno težji, kot je videti na pogled: pomeni, da so njegovi listi trdno in tesno zbiti in bo že od majhne glavice velik učinek. Čeprav mu v zadnjem času pozornost jemlje hipsterski listni, toskanski ohrovt, pa je ta križnica fantastična, primerna za številne recepte.
Sestavine
- Ohrovt 2 glave
- Čebula 2
- Olje 1 žlica
- Janeževa zvezda 2
- Belo vino 2 dl
- Sol
- Beli poper
Priprava
01
Ohrovtu odstranimo slabe zunanje liste in srednji del, kocen. Narežemo ga na čim manjše koščke (0,5 x 0,5 cm). Čebuli nasekljamo in v večji kozici prepražimo na žlici olja. Dodamo janeževi zvezdi, narezan ohrovt, zalijemo z belim vinom, solimo in popramo. Dušimo tako dolgo, da vino povre.
02
Odstranimo janeževi zvezdi in postrežemo.