Sladoled vanilja in ameriški oreh s karamelno omako

chef Štefelin
chef Štefelin
chef Štefelin
chef Štefelin
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Sladkor 100 g
  • Sladka smetana 150 g
  • Maslo 15 g
  • Soli ščepec
  • Štajersko prekmursko bučno olje SPAR PREMIUM 30 ml

Sirni hrustavček

  • Brie sir SPAR PREMIUM 100 g
  • Listnato testo SPAR PREMIUM 1 kos

Priprava

01

Počasi segrevamo sladkor, da se stopi. Nato ga brez mešanja segrevamo do temno zlate barve, da dobimo karamelo. Segrejemo smetano do pod vrelišča in jo z mešanjem prilijemo pripravljeni karameli. Dodamo hladno maslo, mešamo in kuhamo toliko časa, da se zgosti. Odstavimo solimo in dodamo bučno olje. Dobro premešamo.

Sirni hrustavček

01

V testo zarežemo krpice velikosti 15 x 2 cm. Nanje položimo koščke sira brie.
Pečemo po navodilu na testu.

02

Sladico serviramo tako, da v kozarec vlijemo karamelno omako, nanjo položimo kepico sladoleda, preko kozarca položimo sirni hrustavček.

Poleg serviramo vino VINO MERLOT, KRISTANČIČ

Nagradna igra

Povežite se z nami na digitalnih kanalih in sodelujte v nagradni igri.

Sodelujte