Sladoled vanilja in ameriški oreh s karamelno omako

chef Štefelin
chef Štefelin
chef Štefelin
chef Štefelin
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Sladkor 100 g
  • Sladka smetana 150 g
  • Maslo 15 g
  • Soli ščepec
  • Štajersko prekmursko bučno olje SPAR PREMIUM 30 ml

Sirni hrustavček

  • Brie sir SPAR PREMIUM 100 g
  • Listnato testo SPAR PREMIUM 1 kos

Priprava

01

Počasi segrevamo sladkor, da se stopi. Nato ga brez mešanja segrevamo do temno zlate barve, da dobimo karamelo. Segrejemo smetano do pod vrelišča in jo z mešanjem prilijemo pripravljeni karameli. Dodamo hladno maslo, mešamo in kuhamo toliko časa, da se zgosti. Odstavimo solimo in dodamo bučno olje. Dobro premešamo.

Sirni hrustavček

01

V testo zarežemo krpice velikosti 15 x 2 cm. Nanje položimo koščke sira brie.
Pečemo po navodilu na testu.

02

Sladico serviramo tako, da v kozarec vlijemo karamelno omako, nanjo položimo kepico sladoleda, preko kozarca položimo sirni hrustavček.

Poleg serviramo vino VINO MERLOT, KRISTANČIČ

Nagradna igra

Lov na besedni zaklad je nazaj! Ste pripravljeni na izziv? Na telefon naložite SPAR plus mobilno aplikacijo, poiščite igro SPARBECEDA in iz razpoložljivih črk sestavite čim več besed!

Več