Sestavine
- Sladkor 100 g
- Sladka smetana 150 g
- Maslo 15 g
- Soli ščepec
- Štajersko prekmursko bučno olje SPAR PREMIUM 30 ml
Sirni hrustavček
- Brie sir SPAR PREMIUM 100 g
- Listnato testo SPAR PREMIUM 1 kos
Priprava
01
Počasi segrevamo sladkor, da se stopi. Nato ga brez mešanja segrevamo do temno zlate barve, da dobimo karamelo. Segrejemo smetano do pod vrelišča in jo z mešanjem prilijemo pripravljeni karameli. Dodamo hladno maslo, mešamo in kuhamo toliko časa, da se zgosti. Odstavimo solimo in dodamo bučno olje. Dobro premešamo.
Sirni hrustavček
01
V testo zarežemo krpice velikosti 15 x 2 cm. Nanje položimo koščke sira brie.
Pečemo po navodilu na testu.
02
Sladico serviramo tako, da v kozarec vlijemo karamelno omako, nanjo položimo kepico sladoleda, preko kozarca položimo sirni hrustavček.
Poleg serviramo vino VINO MERLOT, KRISTANČIČ