Solata s kislim zeljem, tepko in korenjem - Chef Štefelin

Solata s kislim zeljem, tepko in korenjem

Chef Štefelin
Chef Štefelin
Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave
480
min
Čas počitka

Tepka je avtohtona sorta, kultno drevo naših travniških sadovnjakov. Spada med moštnice in od tod najbrž ime: za mletje in stiskanje jih je bilo treba z drevesa otepsti, torej priti do trdih, zelenih sadežev. Ko je ta hruška umedena, pa je dobra za sušenje.

Sestavine

  • Kislo zelje (prihranimo 1 dl tekočine) 0.5
  • Korenje 100 g
  • Gomoljna zelena 100 g
  • Koleraba 100 g
  • Por 50 g
  • Jabolčni sok 2 dl
  • Suhe tepke (ali druge hruške) 150 g
  • Sol
  • Poper

Priprava

01

Zelenjavo narežemo na čim  manjše rezance, kuhane tepke narežemo na
kocke, pazimo, da odstranimo muhe in peščišča, če so ostala.

02

Zmešamo s kislim zeljem, dodamo prihranjeno zeljnico, nato pa še jabolčni sok.

03

Po okusu solimo in popramo ter pustimo počivati 8 ur v hladilniku.