15
PT15M min
PT15M min
Čas priprave
480
min
min
Čas počitka
Tepka je avtohtona sorta, kultno drevo naših travniških sadovnjakov. Spada med moštnice in od tod najbrž ime: za mletje in stiskanje jih je bilo treba z drevesa otepsti, torej priti do trdih, zelenih sadežev. Ko je ta hruška umedena, pa je dobra za sušenje.
Sestavine
- Kislo zelje (prihranimo 1 dl tekočine) 0.5
- Korenje 100 g
- Gomoljna zelena 100 g
- Koleraba 100 g
- Por 50 g
- Jabolčni sok 2 dl
- Suhe tepke (ali druge hruške) 150 g
- Sol
- Poper
Priprava
01
Zelenjavo narežemo na čim manjše rezance, kuhane tepke narežemo na
kocke, pazimo, da odstranimo muhe in peščišča, če so ostala.
02
Zmešamo s kislim zeljem, dodamo prihranjeno zeljnico, nato pa še jabolčni sok.
03
Po okusu solimo in popramo ter pustimo počivati 8 ur v hladilniku.